2 Şubat 2013 Cumartesi

Sinir Harbi... Beşiktaş : 2 Karabükspor : 2




Beşiktaş' ı tanıttığımız maç önü yazımızda kritik eşiğin 60. Dakika olduğunu belirtmiştik. Nitekim maçın kaderi de bu dakikadan sonra değişti.

Geçtiğimiz hafta oynanan Kasımpaşa karşılaşmasından farklı olarak milli takımlardan dönen LuaLua ve Mabiala kadroda yer alıyorlardı. Mabiala ilk 11' de görev alırken, hafif sakatlığı bulunan LuaLua riske edilmemişti. Bu karar ilk bakışta haklı görülebilir fakat Karabükspor' un en önemli özelliği olan kontra futboluna zemin hazırlayacak ilk golü bulması, tercih edilen kadro ile mümkün görülmüyordu. Top rakipte iken adam adama savunmada sıkıntı yok gibi görülse de, hücumda üretkenlikten uzak bir görüntü vardı. Rakibin de aşağı kalır yanı yoktu ama duran topta acemice yapılan adam paylaşım hatası sonucu gelen basit gol bizi kara kara düşüncelere sevketti.

İlk yarı boyunca Beşiktaş' ın da ofansif kadrosuna rağmen hücumda etkili olamadığını gördük. Bunda 15. Dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Almeida' nın da etkisi olduğunu söylememiz gerek. Fernandes' in de kötü gününde olduğu bir maçta topu ileride tutmada büyük sıkıntı yaşadılar.

İkinci yarıda beklenen şekilde Hakan Özmert - LuaLua değişikliği gerçekleşti.  LuaLua' nın oyuna girmesiyle maçın temposu da hızlandı. Beklenmedik bir anda gelen ikinci gol ve Erdem' in zorla gördüğü kırmızı kart bize maç bitti dedirtti. Açık konuşmak gerekirse bu dakikadan sonra 2-0 lık skora razı olurdum.

Fakat karakterinde pes etme duygusu olmayan bir adam vardı. İkinci golden sonra boynunu eğen arkadaşlarını motive etmeye çalışan LuaLua. Geçtiğimiz hafta Mehmet Akgün' ün arkasına sarkan Emre Çolak' ın attığı golün benzerini Ahmet İlhan atarken, takipçiliğiyle rakibin hatasını birleştiren LuaLua kaleciyle karşı karşıya kalınca geriye sadece takla atmak kalıyordu.

Beşiktaşlı oyuncular bahsettiğimiz şekilde 60. Dakikadan sonra fizik olarak düştü. Samet Aybaba' nın geçtiğimiz haftayı aratmayacak derecedeki değişiklikleri de maça etki eden unsurların başında geliyordu. Özellikle her ne kadar gününde olmasa da Fernandes gibi bir oyuncunun kenara alınması liderlik konusunda Beşiktaş' a darbe vurdu. İyi kapanan Karabükspor 10 kişi kaldığı ve 2-0 geride olduğu bir maçtan beraberlikle ayrılmanın sevincini yaşadı.

Tartışılan pozisyonlar, yaşanan gerilimler, oyuncuların özverili mücadelesinin malesef önüne geçti. Maçın bitiş düdüğü ile beraber yaşananlar ise bu olayların patlama noktası oldu. Maçın yıldızı olan LuaLua' nın sinirlerine hakim olamadığını izledik. LuaLua' nın nasıl bir karaktere sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Hemen hemen herkese iyi ilişkileri olan bir oyuncu. Nasıl bu duruma geldiği, kendisini kontrol edemeyecek duruma nasıl düştüğünü düşünmek ve olası bir kararı tüm bunları göz önüne alarak vermek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder