29 Kasım 2012 Perşembe

Karabükspor - Elazığspor





İki haftalık Galatasaray ve Mersin deplasmanlarından önce 3 puana ne dersiniz diye sorsalar eminim hiç kimse itiraz etmezdi. Ancak Arenada oynanan futbol ve alınan galibiyetin ardından gidilen Mersin deplasmanındaki  mağlubiyet moralleri biraz bozdu. Mesut Bakkal yaptığı açıklamada hakemin kötü performansından bahsetti fakat kenardaki kendi performansı da beklediğimiz düzeyde değildi. Daha önce de belirttiğimiz gibi gerekli olan cesaret gösterilebilseydi 10 kişi kalınmasına rağmen bu deplasmandan alıabilecek bir galibiyet çok uzak değildi.

Puan tablosuna baktığmızda geçtiğimiz hafta olduğu gibi yine 12. sırada bulunuyoruz. Bu mağlubiyet moralleri bozsada herşey yine kendi ellerimizde. Bu hafta kendi sahamızda karşılaşacağımız Elazığspor karşısında alacağımız galibiyetle yine çok iyi bir konuma geleceğimizi söyleyebiliriz.

Elazığspor' a bakacak olursak Galatasaray' a karşı iyi bir mücadele örneği gösterdiler. Bunda Galatasaray' ın haftalardır planladığı rotasyonu bu maçta gerçekleştirmesinin de rolü olduğunu eklemek gerek. Şanssız bir golle geriye düştüler fakat maçın son dakikasında kazanılan penaltıda futbol tarihimizin klasikleri arasına adını yazdıracak bir olay yaşandı ve Melo' yu geçemediler.

Sezon başında Bülent Uygun' un takıma yaptığı bir düzineden fazla transferle giren Elazığspor sahasının bakımda olması sebebiyle taraftarıyla ancak 7. hafta buluşabildi. İşlerin tahmin edildiği gibi yolunda gitmemesiyle Anadolu takımlarının can simitlerinden birisi olan Yılmaz Vural' ı takımın başına getirdiler. Yılmaz Vural' ın takımın başına geçmesiyle birlikte galibiyete merhaba diyen takım, peşi sıra oynanan maçlarda istikrarlı bir görüntü çizmedi.
Kalelerinde Eskişehirspor formasını 4 yıl terleten Hırvat file bekçisi Vanja Ivesa bulunuyor. Gününde olduğu zaman çok iyi maçlar çıkaran Ivesa, zaman zaman yaptığı kritik hatalarla da dikkat çekiyor. Bunlara son oynanan Galatasaray maçındaki hatasını göstebiliriz. Bilindiği üzere hava toplarında boyunun avantajını iyi kullanıyor fakat yediği gollerin çoğu diz hisasının altından. Bizim gibi hava topuyla haşır neşir olmayan bir takım için avantaj olarak kabul edilebilir.

Savunmanın sağında Samsunspor' dan transfer Adem Alkaşi' yi görüyoruz. Geçtiğimiz sezon Samsunspor' un Kemal Tokak ve Murat Yıldırım' la beraber en dikkat çeken isimlerinden birisi olmuştu.  Defansın göbeğinde tanıdık simalar göze çarpıyor. Sivasspor' da beraber oynayan Sedat Bayrak ve Fabio Bilica ikilisi Elazığspor' da tekrar buluştu. Ülkemiz futbolunun kasap havası tabir edilen oyun tarzıyla tanıdığımız iki oyuncu tahmin edildiği üzere sertlikleriyle tanınıyor. Özellikle Sedat Bayrak bu sezon gördüğü 3 kırmızı kartla başı çekiyor. Galatasaray karşısında da cezalı Sedat' ın yerine Ahmet Görkem forma giymişti.

Savunmanın solundaki isimse yine bir çok Anadolu takımında forma giyen Orhan Ak. Geçtiğimiz sezonu bir alt ligde Boluspor formasıyla geçiren oyuncu Elazığspor' la süper lige dönüş yaptı. Orhan Ak' ın hücuma çıkışlarını genellikle hava toplarından hatırlıyoruz. Duran toplarda ileri çıkan oyuncu kariyerinde bu tarz bir çok gole imzasını attı.
Orta sahalarında Bülent Ertuğrul, Murat Kayalı, Sezer Badur gibi isimlerin yanısıra Pascal Feindouno gibi Avrupa kariyeri bulunan bir oyuncu var. Son haftalarda Murat Kayalı gösterdiği performansla formayı kapmış görünüyor. Yanında eşlik eden isimse Sezer Badur. Sağ kanatta Julien Faubert gibi yıllarca EPL' de forma giyen bir oyunuya sahipler. Geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında Adem' in yokluğunda sağ bekte forma giyen oyuncu Elazığspor' un en etkili isimlerinden birisi...

Son haftalarda ligde dikkat çeken oyunculardan biriside Köksal Yedek oldu. İBB karşısında Aydın Karabulut' un yokluğunda sol kanatta forma giyen oyuncu Galatasaray karşısında sağ kanatta görev yaptı. Oldukça hareketli bir yapıya sahip olan Köksal, Elazığspor' un en formda oyuncusu olarak görülüyor.
Sol kanatta ise Beşiktaş' ta forma giydiği dönemlerde kendisinden çok şeyler beklenen fakat bir türlü aşama kaydedemeyen Aydın Karabulut' u görüyoruz. Kısa bir dönem Karabükspor forması da giyen Aydın geçtiğimiz sezonu Göztepe' de tamamlamıştı. Elazığspor' un ligde aldığı tek galibiyet olan Gençlerbirliği deplasmanında yaptığı 2 asist ve oynadığı futbolla takımının en etkili ismi olmuştu.

Forvete baktığımızda Karabükspor olarak pek iyi anılarımız olmayan Herve Tum' u görüyoruz. Gerek İBB, gerekse Gençlerbirliği formasıyla bize karşı gol atma başarısı gösteren oyuncu geçtiğimiz sezonlardaki performansından uzak bir görüntü çiziyor. Ligdeki tek golünü ilk hafta oynanan Fenerbahçe karşısında bulan Tum o günden beri gole hasret kaldı.

Elazığspor attığı 8 golle ligin en az golle buluşan takımı ve hücum anlamında büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bu sıkıntılara ilave olarak Galatasaray maçında sakatlanan ve adalesinde yırtık tespit edilen Amr Zaki' nin 15 gün sahalardan uzak kalacağı söyleniyor. Kenardan gelebilecek isimlere baktığımızda ise yine geçtiğimiz sezon Karabükspor tarafından transfer edilen fakat yaşadığı sakatlıklar sonucu bir türlü istenen performansı sergileyemeyen Sinan Kaloğlu , İBB maçında son dakikada bulduğu golle takımına 1 puan kazandıran ve geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında da penaltı yaptıran Serdar bulunuyor. Muhtemelen Amr Zaki' in yokluğunda Serdar' ın görev yapabileceğini söyleyebiliriz. Yine oyuna girdikten sonra takımına hareketlilik kazandıran Göksu' da kenardan takıma katkı yapabilecek isimler arasında.

Karabükspor cephesine baktığımız zaman Elazığspor karşılaşması mutlak 3 puan alınması gereken bir karşılaşma olarak görülüyor. Devre arasına kadar toplanabilen maksimum puanı toplayıp ikinci yarıya daha rahat pozisyonda girme amacındalar. Bu sebeple iç sahada oynayacakları Elazığ ve Sivas karşılaşmaları oldukça kritik önem taşıyor.

Takıma baktığımız zaman Mersin İdman Yurdu karşıaşmasında cezalı oldukları için oynayamayan Erdem ve Yiğit İncedemir' in takımdaki yerlerini alacaklarını söyleyebiliriz. Uzun süredir sakatlığı sebebiyle oynayamayan Shelton' dan ise üzücü haber geldi ve en az 3 hafta daha takımdan ayrı kalacağı açıklandı. Son haftalardaki performansıyla takıma beklenenden daha yüksek katkı yapan İshak ise gördüğü kırmızı kart sebebiyle cezalı duruma düştü. İshak' ın yokluğunda sakatlıktan dönen Seric yerini alacaktır.
Son haftaların formda isimleri  Ahmet İlhan ve İlhan Parlak ise gösterdikleri performansla taraftarın yüzünü güldürüyor. Elazığspor karşısında da Karabükspor' un en önemli silahları olacaktır. Galatasaray maçında gösterdiği performansla Türkiye gündemine oturan LuaLua, Mersin İdman Yurdu karşısında oldukça etkisiz bir görüntü çizmişti. Yaşını da göz önüne aldığımız zaman bu performans düşüklüğünü doğal karşılayabiliriz. 

Defansif anlamda her geçen hafta takımın biraz daha iyiye gittiğini gözlemlesekte klasikleşmiş hatalarımz maalesef devam ediyor. Önce Galatasaray , ardından da Mersin maçlarında Deumi ve Mabiala arasına atılan derin toplardan gol yedik. Aynı zamanda İBB karşısında kullanılan duran topta Webo'dan yediğimiz kafa golünün benzerini geçtiğimiz hafta  Stephanov' dan yedik. Aradaki tek fark Stephanov' un topu uzak köşeye bırakmasıydı. Duran toplardaki adam paylaşımını iyi yapmamız gerekiyor. Rakiplerde bizim bu zaafımızı bildiklerinden değerlendirmeye çalışıyorlar. Özellikle Elazığspor gibi hücum anlamında opsiyonları sınırlı olan bir takım için duran toplar oldukça önem taşıyor. Ellerindeki Tum, Bilica, Sedat ve Orhan Ak gibi kafa toplarında etkili oyuncularla bu tip pozisyonları değerlendirmek isteyeceklerdir...

Mutlak galibiyet parolasıyla çıkılacak bu karşılaşmada taraftarının gücünü arkasına alacak olan Karabükspor' un galibiyeti zorlu Gaziantepspor deplasmanı öncesi takıma moral olacaktır....
Umarım maç sonunda değerlendirmemizi 3 puan üzerine yaparız.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder