6 Kasım 2012 Salı

Karabük' te Mesut Bakkal Dönemi !!!



3 - 0 sona eren Kayserispor maçının ardından gerek ruh halim, gerekse oynanan oyundan sebep, yazacak bir şeyler bulamadım. Maçın başından sonuna dek olumlu hiçbir hareket göremedik takımdan. Aslında sezon başından beri herşey aynıydı. Tam toparlandık derken, yine en başa dönüyorduk. Bu kadar istikrarsızlığın sonucunda elbet değişiklikler olacaktı.. Gençlerbirliği maçında ortaya konulan mücadele bu süreci uzatsa da kaçınılmaz son gerçekleşti ve Skibbe ile yollar ayrıldı. Belki iyi niyetli bir isimdi. Kafasındaki sistemi ne pahasına olursa olsun oturtmak istedi. Maalesef elindeki kadro ile kafasındaki sistem birbirine tam olarak oturmadı.
Sezon başından beri dillendirdiği defansif oyun anlayışı eldeki isimlerle bir türlü istenilen düzeye getirilemedi. Aslında Karabükspor' un yaşadığı bu sıkıntı yeni değildi. Süper Lige çıktığından beri yenen gollerin çokluğu kanayan yarasıydı. Ancak yediği kadar gol atması bu yarayı kapattığı için fazla göze batmıyordu. Skibbe takımın bu sorununa çare bulmak için bütün oyuncularından defansif yönde faydalanmak istedi. Ancak bu anlayış, takımın bu kez ileride körleşmesine sebep oldu. Bazı oyuncular avantaj olarak kullandıkları özelliklerini bu sistemde kullanamaz oldular.

Uzun lafın kısası takımda bir kan değişikliği ihtiyacı açıktı. Bu da her zaman olduğu gibi teknik direktör değişikliği ile sağlanacaktı. Karabükspor' u takip edenlerin yaklaşık bir hafta öncesinden duyduğu Metin Diyadin ismi, Skibbe ile yol ayrımının ardından iyice gündeme gelse de bu isimle de anlaşma sağlanamadı ve listedeki adaylardan birisi olan Mesut Bakkal' da karar kılındı.
Bir öceki sezon Ankaragücü ile başarılı maçlar çıkaran Mesut Bakkal, sezon başında kulübün yaşadığı sorunlar sebebiyle takımdan ayrılmak durumunda kalmıştı.

Son olarak geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Petkovic ile yollarını ayıran Samsunspor' da görev alan Mesut Bakkal, gelişi ile birlikte takıma ivme kazandırmış, kümede kalma yolunda büyük çaba harcamıştı. Hatta neredeyse bunu başaracakken son haftada aldığı Sivas yenilgisi ile lige veda etmişti.

Karabük taraftarının tam olarak beklediği bir isim olduğunu söyleyemeyiz Mesut Bakkal için. Fakat ismi geçen diğer adayları göz önüne aldığımızda tercih edilebilir bir isimdi. Karabük taraftarının şu anda bir karar vermesi gerekiyor. Geçtiğimiz sezon Bülent Korkmaz' a verilen desteği verecekmi, yoksa şüphe ile mi yaklaşacak. Her ne olursa olsun kazanan veya kaybeden yine Karabük şehri olacak....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder