9 Kasım 2012 Cuma

Karabükspor - İstanbul BŞB.




Ümitle başladığımız iç saha maçları, iç karartan deplasman tabloları, ne oynadığımızı anlamaya çalıştığımız düzensiz futbol derken 10 haftayı geride bıraktık. Bu tabloda Skibbe' nin olduğu kadar oyuncuların ortaya koydukları performansın da etkisi büyüktü. Bunun ceremesini Skibbe' nin sırtına yüklemiyoruz tabii ki. Skibbe' nin sırtına yükleyebileceğimiz tek şey bir çuval para oldu ve ülkesine huzurlu ve mutlu bir şekilde uğurladık....

Oldukça kritik bir döneme girilirken yapılacak seçim de olabildiğince hızlı ve mantıklı bir seçenek olmalıydı. Bu doğrultuda Mesut Bakkal isminde yoğunlaşıldı ve kendisiyle sezon sonuna kadar sözleşme imzalandı.
Mesut Bakkal' ın takımın başına geçmesinde yukarıda saydığımız sebeplerin yanısıra oyuncuların istekleride önemli etken oldu. Takımdaki bir çok isim eski hocalarını takımın başında görmek istediklerini, hatta oyuncular arasından hocayla irtibata geçenler bile olduğunu öğrendik.

Geçtiğimiz sezon da 10. haftadan itibaren teknik adam değişikliğine gidilmiş, Yücel İldiz' den boşalan koltuğa Bülent Korkmaz getirilmişti. Bu değişiklik tabii ki hemen tepki vermemişti. İlk yarının sonuna kadar olan bölümde de sancılı süreç devam etmiş, devre arası yapılan takviyeler, taraftarın da itici gücüyle gereken birliktelik sağlanmıştı. Bu sefer Mesut Bakkal' ın elinde bulundurduğu kadro geçtiğimiz yıla oranla oldukça iyi diyebiliriz. Yani Mesut Bakkal bir enkaz devralmadı. Tabii ki özellikle defans bölgesi olmak üzere bir çok eksik bulunuyor fakat bu kadro ile de başarılı olabilir.

Teknik adam değişikliğinin ardından ilk adım olarak, sezon başında yönetimin kendilerine yaptığı teklifi kabul etmeyen ve çalışmalarına A2 kadrosunda devam eden Güven Varol ve Arman Deumi yeniden A takım kadrosuna dahil edildi. Gerek Mesut Bakkal' ın kendi açıklamaları gerekse bu gibi kararları göz önünde bulundurursak eski öğrencilerinin etrafında bir kadro oluşturacağını söyleyebiliriz.
Hafta arası idmanları oldukça neşeli geçti ve oyuncuların moral motivasyonu yerine gelmiş görünüyor. Yerli hocaların en önemli artılarından birisi olan oyuncular ile birebir diyalog kurmanın avantajlarını görebiliriz. Millet olarak duygusal bir yapıya sahip olduğumuz için, özellikle yerli oyuncularda bunun etkisi çok daha hızlı olabiliyor.
Kadroya baktığımız zaman defans hattında Mabiala -  Muhammet ikilisi ile bu iş devam etmeyecek gibi. Mesut Bakkal yaptığı açıklamada hafta sonu karşılaşacakları İBB maçında kadroda Deumi sürprizi yapabileceğini belirtti. Sağ bekte Uğur' un sakatlığı devam ediyor ve Erdem yine formanın tek adayı konumunda. Sol bekte ise Ankaragücünden tanıdığı İshak' a mı görev verecek yoksa Seriç' le mi devam edecek göreceğiz. Ön liberoda Kağan ve Yiğit ikilisinin görev alması beklenirken, Ahmet İlhan ve Cernat' ın da formaları garanti gibi..Takımın diğer bölgelerinde sakatlıktan dönen oyuncuların durumlarına göre bir değerlendirme yapılacaktır. Bu arada aklımdaki en önemli şüphelerden biriside Tomiç konusu. Geçtiğimiz sezon Bülent Korkmaz' ın Orkun tercihini hepimiz hatırlıyoruz. Bu epeyce sıkıntılı bir süreç yaşamamıza sebep olmuştu. Mesut Bakkal' ın da kalede eski öğrencisi Bora' yı tercih edebileceğini de düşünmüyor değilim...

Bu hafta karşılaşacağımız rakip ise İstanbul BB. Abdullah Avcı yönetiminde yıllardır süper ligin belalı takımı olan İBB, Abdullah Avcı' nın takımın başından ayrılması ile duraklama dönemine girdi. Arif Erdem yönetiminde sezonu tamamlayan takım, sezon başında birazda Karabükspor ' un izlediği yolu takip etti ve takımın başına ligi yakından tanıdığını düşündüğü Carlos Carvalhal' i getirdi. Fakat sezon başından beri izlediğimiz İBB geçtiğimiz yıllardaki ısıran özelliğini kaybetmiş bir görüntüde. Kalede bir zamanlar Portekiz milli takımınında kalesini koruyan Eduardo görev alıyor. Savunmanın sağında Geraldes, tandemde Metin Depe ve Zayatte, sol bekte ise Ekrem Ekşioğlu forma giyen isimler. Orta sahada Cihan ve Efe onların biraz önünde ise Holmen oynuyor. İleride ise Doka, Webo ve Turgay üçlüsünü görüyoruz. Kenardan gelebilecek Visca ve Tom gibi etkili silahların yanı sıra, Zeki, Mahmut, Gökhan Süzen gibi süper lig için yeterli düzeyde isimler yer alıyor.
Sezon başından itibaren bütün maçlarda 6 yabancı oyuncu ile mücadele ettiler ve rotasyonda sıkıntılar yaşıyorlar. Özellikle Zayatte ve Metin Depe' den oluşan defans hattı oldukça ağır. Kenardan gelebilecek isim ise aynı özelliklere sahip olarak niteleyebileceğimiz Can Arat. Yıllarıdır hemen hemen aynı yerli oyuncularla mücadele ediyorlar ve artık bu isimlerde kendilerinden alıştığımız performanslarından uzaklar.
Mesela yıllardır sol bekte görev alan Ekrem Ekşioğlu orayı parsellemiş durumda ve hiç kimseye formayı vermedi. Fakat yaşınında etkisiyle özellikle savunma anlamında sıkıntılar yaşıyor. Geçtiğimiz sezon transfer edilen ve bir yıl boyunca yedek kulübesine mahkum olan Eren formayı kapmayı başaramamıştı. Takımın şu ana kadar olan performansı tatmin edici düzeyde değil ve bu şekilde devam etmeleri durumunda bir takım değişiklikler söz konusu olabilir.

Prosinecki' nin ilk maçı olan Kayseri deplasmanında da kötü bir hoşgeldin sürprizi yapmışlardı. Dediğimiz gibi dengeli oldukları söylenemez. Hücum silahlarını iyi kilitlememiz gerekiyor. Mevcut kadroda birebir yakalandığımız zaman aciz durumlara düşebiliriz. Savunmanın takım halinde yapılması gerekiyor.
Geçtiğimiz sezon oynanan maçlarda Belediye takımına karşı her iki maçtada mağlup olmamıştık.Şeyhoğlu' ndaki maçı 2-0 la geçerken, deplasmandan 2-2 beraberlikle ayrılmıştık.Umarım taraftarımızınm önünde yeni oluşumla beraber ilk galibiyetimizi alıp üst sıralara tırmanmaya başlarız.....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder