10 Kasım 2012 Cumartesi

Karabükspor : 3 Ìstanbul BŞB : 1



Teknik adam degisikligi ile birlikte yeşeren ümitler tribünlerede yansımış, sezon başından bu yana ilk kez bu denli bir yoğunluk yaşanıyordu. Maca seyircisinin desteğini arkasina alarak başlamak isteyen Karabükspor, henüz daha ilk kornerde Deumi - Tomic ortaklığı ile Webo kalitesinde bir golcünün affetmeyeceği pozisyonun sonucunda kaleslnde golü gòrdü. Nedendir bilinmez Tomic' te bu sezon güven kaybı gözleniyor. İyi bir Tomic ligin sayılı kalecilerinden birisidir fakat yaptığı acemice hatalar bu sezon oldukca can yaktı.

Golün ardından takımın toparlanmasını beklerken, Karabükspor bu golün etkisini ilk 30 dakika boyunca ùzerinden atamadı. Yenen gol sebebiyle oyuncular üzerinde bir baskı olduğu acıkca görùlüyordu. İlk yarının son 15 dakikalık bölümüne girilirken, Karabükspor rakip kalede baskısını arttıtdı ve bunun meyvesini Kamil Zayatte' den beklenebilecek savruklukta bir hata sonucu kazanılan penaltı ile aldı. Zayatte aynı hatayı gectiğimiz sezon oynanan Karabùkspor macında da yapmış penaltıya sebebiyet vermisti. Cernat' ın golü ile beraberlik yakalanırken, ikinci gol icin yapılan baskı sonuc vermedi ve ilk yarı 1 - 1 lik skorla tamamlandı.

İkinci yarı başlarken her iki takımda temkinli bir oyun tercih etti. 60. dakikaya kadar orta saha mücadelesi seklinde gecen mac bu dakikada yapılan Mehmet Yıldız - Shelton değisikligi ile farklı bir hal aldı. Uzun süren sakatlığının ardından ilk kez forma giyen Shelton, oyuna girer girmez İlhan Parlak' ın önüne cok iyi bir asist cıkardı. O dakikaya kadar gösterdiği özverili mücadele dışında cokta olumlu bir hareketini göremediğimiz İlhan Parlak, topun dibine çok iyi girdi ve kaleci Eduardo' nun üzerinden müthis bir asırtma vurusuyla takımını öne gecirdi.

Galip durumua geçen Karabükspor, kendisinden arzu ettiğimiz futbolu nihayet sahaya yansıtmaya başladı. Maç öncesi kadrolar açıklandığında ismi yedekler arasında geçen LuaLua bizim için sürpriz olmuştu. Daha önceki maçlarda topa hakimiyeti ve takımı atağa kaldırmada yegane oyuncu görevini LuaLua üstlenmişti. İBB karşısında da yorulan Cernat' ın yerine oyuna girdikten sonra attığı çalımları, pasları ve son darbeyi vuran golüyle yine kendisini kanıtladı. Mesut Bakkal maç sonu yaptığı değerlendirmede takımın defansif gücü için LuaLua ve Cernat arasında bir seçim yapmak durumunda kaldığını belirtti. Bu açıklama bundan sonraki maçlar için bize ipucu verdi dersek sanırım doğru söylemiş oluruz.
Maçın sonlarına doğru yakaladığımız net pozisyonları göz önüne alırsak daha farklı bitirebileceğimiz bir maçtı. Son 20 dakika adeta tek bacakla oynayan Shelton sağlıklı olsa yakalanan pozisyonlar golle sonuçlanabilirdi. Sakat haliyle yaptığı 2 asistle takımı adına çok kritik katkıda bulundu.

Maçın geneline baktığımız zaman Skibbe döneminden kalma oyunu geride kabul etme huyumuz devam ediyor. Maça başlayan ilk 11' in ofansif anlamda çok iyi şeyler yaptığını söyleyemeyiz. Bunda Mehmet Yıldız' ın fiziki durumunun yanı sıra sağ kanatta katkı beklediğimiz İlhan Parlak' la olmayacağını söylemek gerek. Anlaşılan o ki Mesut Bakkal bu oyuncularla birlikte mücadele seviyesini yükseltmek istemiş olabilir. Ancak özellikle deplasman maçlarında bu dizilişin sıkıntı yaratacağını belirtmekte fayda var.

Karabükspor' un dünkü performansında olumlu diyebileceğimiz yönleri ise şu şekilde sıralayabiliriz. Defans hattında oynayan Mabiala - Deumi ikilisi oldukça güven verdi. Özellikle çok uzun bir zaman diliminden sonra A takımla maça çıkan Deumi' nin profesyonelliği gerçekten alkışı hakediyor. Maçın başında kritik bir hatayla start vermiş olsa da ilerleyen dakikalarda özgüveni gayet yerindeydi ve Mabiala' nın yükünü oldukça hafifletti.
Orta sahada Yiğit' in yanında oyunun biraz daha hücum yönünde beklentilerimizin yüksek olduğu Kağan Söylemezgilelr, eski günlerini hatırlatacak bir oyun sergiledi ama yeterli mi? Tabii ki değil. Ama performansı ilerisi için bizi ümitlendirdi. Seriç' in şanssız sakatlığı sonrası oyuna dahil olan İshak' da kendisine güvenenleri mahcup etmedi.

Haftayı çok ihtiyacımız olan 3 puanla kapatırken; özgüven, birliktelik, takım olma gibi faktörleride kazanmış bulunmaktayız. Puan tablosunda biraz daha rahatlamamız bu faktörleri daha yukarılara çekecektir. Önümüzde çok önemli bir Galatasaray deplasmanı var. Tabii ki Galatasaray hedef takım değil bizim için.Fakat yenilsek dahi daha önceki deplasmanlarda sergilediğimiz kırılgan yapıdan uzak bir görüntüde olmamız gerekiyor. Bu maçtan puan çıkarmamız hainde çok öenmli bir virajı daha kayıpsız geçmiş olacağız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder