2 Kasım 2012 Cuma

Kayserispor - Karabükspor



Geçtiğimiz hafta oynanan ve ligin en fazla gol atan takımlarından birisi olan Gençlerbirliği' ne karşı savunma anlamında gayet iyi işler yapan Karabükspor, hücumda bitirici vuruşu yapacak oyuncu eksikliği yaşayınca,beraberlikle yetinmek zorunda kalmıştı. Ayrıca her takımın her maçta yanında olması gereken şans faktörüde bu maçta Karabükspor' un yanında değildi. Bu sonuca etki eden bir diğer unsur Fuat Çapa' nın tahmin etmediğimiz şekilde savunma anlayışı hakim futboluydu.  Zaten maç sonu yaptığı açıklamaları ile de beraberlikten memnun bir görüntüdeydi.

Maç öncesi dile gtirdiğimiz gibi gergin bir atmosferde geçmesini beklediğimiz ve Skibbe için diken üstünde bir karşılaşmaydı. Maçta ortaya konan futbol ve gösterilen mücadele gelen tepkileri azalttı. Skibbe' de bunu iyi kullandı ve kelime oyunlarıyla bu durumu lehine çevirmeye çalıştı.

Hafta içerisinde bilindiği gibi kupa mesaisi vardı. Gün boyu bende Yeni Malatyaspor karşısında nasıl bir 11 ile sahaya çıklacağı konusunda merak içerisindeydim.. Maç saati geldiğinde ise  Skibbe' nin sahaya sürdüğü kadronun hangi amaçla ve neye göre düzenlendiğine anlam veremedim. Karabükspor gibi kadro istikrarında sıkıntılar yaşayan bir takımın, bu tarz zorluk derecesi düşük maçlarda ideal kadrosu ile sahaya çıkıp, hem iyi bir antrenman hem de maçı baştan sıkı tutup istenilen skorun sağlanması taraftarıydım.

Kalede Bora' nın tercih edilmesi, Bertul' e şans tanınması, sezon başından beri A2 forması ile maçlara başlayan Aybars Garhan gibi  oyuncuları sahaya sürmesine hak verirken; Muhammet, Selim ve Bilal gibi tercihlerin ilerisi için ne gibi bir beklenti içerisi olduğu konusunda şüpheliydim. İlk yarı boyunca ortaya koyulan performansla da kendileri hakkındaki düşüncelerimin değişmediğini gördüm.
İkinci yarıda LuaLua' nın oyuna dahil olması ve topu ileriye taşıyacak yegane oyuncu olarak karşı kalede etkili olan Karabükspor, Ahmet İlhan' dan bu sezon daha sık görmeyi beklediğimiz şık golüyle adını bir üst tura yazdırırken oynanan futboldan kimse memnun değildi.
Benim için daha önce de dile getirdiğim gibi kupada tur atmaktan daha önemli olan kadro istikrarının  sağlanması sebebiyle as oyuncuların forma giymesiydi.

Lige dönersek bu hafta deplasmanda karşılaşacağımız rakip Kayserispor. Sezona yine renki isimlerle giren takım, Hasan Ali ve Amrabat  gibi çok önemli isimlerini kaybetmişti. Sezona çok kötü bir başlangıç yaptılar ve üstüste alınan başarısız sonuçların ardından Gürcü teknik adam Sota Arveladze ile yollar ayrıldı. Yerine getirilen isim ise futbolculuk döneminden hatırladığımız Hırvat teknik direktör Robert Prosinecki oldu. Prosinecki' nin göreve gtirilmesinin ardından çıkılan İBB ve Galatasaray karşılaşmalarındaki futbol ve alınan mağlubiyetler, dışarıdan gözlemlediğimiz kadarıyla sorunun teknik taktikten ziyade idari boyutlarda olduğu anlaşılıyor. Yönetim, taraftar, teknik direktör, futbolcu ilişkilerinin normal seviyelrde olmadığını söyleyebiliriz.

İşin teknik kısmına geçersek, Kayseri defansının da bizden çok farklı olduğu söylenemez. Yedikleri 19 gole ligin en fazla gol yiyen takımı konumundalar. Bu sıralar dilimize doladığımız kadro istikrarı konusunda şikayetçi olduklarını söyleyebiliriz.
PFDK tarafından verilen 1 maçlık seyircisiz oynama cezası yapılan itiraz sonucunda paraya çevrildi ve Karabükspor mücadelesini seyircisnin önünde oynayacaklar. Bu kararın tribünlere pozitif yönde etkisi olabileceğini düşünüyorum. Belki de sezon başından beri 3 puana en fazla şartlandıkları maç olacak. Aynı zamanda teknik direktörleri Prosinecki' de Türkiye kariyerindeki ilk galibiyeti alma peşinde olacaktır.

Karabükspor' a gelirsek, bu maçta öncelikli hedefin 1 puan olacağı kanaatindeyim. Skibbe' nin her hafta dile getirdiği defansif anlayışın bu maçta da harfiyen yerine getirilmesi gerekiyor. Hücum anlamında ise Gençlerbirliği ve Yeni Malatya maçlarındaki görüntü sıkıntıyı gözler önüne serdi. Luton Shelton, Mehmet Yıldız ve Gökhan Ünal' ın sakat olduğu bir dönemde, forvetteki tek isim olan İlhan Parlak' ta kupa maçında yaşadığı sakatlık sebebiyle Kayserispor maçında sahada yer alamayacak. Skibbe bu bölgeyi LuaLua ve Ahmet İlhan gibi hareketli oyuncularla kullanarak değerlendirmeye çalışacak.

Dediğim gibi önceliğin beraberlik olacağı bu mücadelede , rakibin içinde bulunduğu stresli durumu lehimize çevirebildiği takdirde bu kadar eksiğe rağmen ikinci deplasman galibiyeti sürpriz olmayacaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder