14 Kasım 2012 Çarşamba

Galatasaray - Karabükspor





Galatasaray ve Mersin İdman Yurdu ile yapacağı üstüste iki deplasman maçı öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında alınan galibiyet çok önemliydi. Hem oyuncuların özgüvenlerinin yerine gelmesi, hem taraftarla bütünleşme adına önem taşıyordu. Skor olarak geriye düşmesine rağmen oyunda dengeyi sağlayıp öne de geçince özlediğimiz Karabükspor' u görür gibi olduk. Alınan bu galibiyetle birlikte takım moral olarak üst seviyeye çıktı. ve hafta arası idmanları oldukça neşeli geçti. Bu tabloda Mesut Bakkal' ın katkısı yadsınamaz. Göreve getirildiği zaman yaptığımız değerlendirmede özellikle yerli oyuncularda kısa vadede yüksek katkı beklentisi bizi haklı çıkarmış görünüyor. Kadroya giremeyen oyuncuların dahi maç sonunda soyunma odasındaki sevince ortak olmaları bir şeylerin değiştiğinin kanıtı olsa gerek. Bunda ne var diyebilirsiniz fakat Skibbe döneminde kadroda kendilerine yer bulamayan oyuncuların sosyal medyadaki sitemlerini hatırlatmakta yarar var.

Sahaya dönecek olursak ; Deumi - Mabiala ikilisi son maçta fena bir görüntü çizmedi. Aynı özelliklere sahip olsalarda birbirlerini tamamlamayı başardılar. Bu ikilinin hiç değilse devre arasına kadar olan sürede istikrar adına sahada yer alacağını düşünüyorum. Ön libero bölgesi sezon başından beri defans ikilisinden sonra en fazla baş ağrıtan bölge olmuştu. Yiğit İncedemir' in yanında oynayan oyuncuların performansı, özellikle hücum anlamında yaşanan kısırlığın nedenlerindendi. Mesut Bakkal' ın göreve gelmesinde en önemli etkenlerden birisi olan Kağan Söylemezgiller kendisinden beklediğimiz performansı nihayet sahaya yansıtmaya başlamışken, gördüğü kartla cezalı duruma düştü.
Hücumda ise Shelton ve LuaLua' nın oyuna girdikten sonra gösterdikleri performans takımın bir anda ivme kazanmasına sebep oldu ve rakip kalede bir çok pozisyon yakalandı. Bunda sezon başından beridir dile getirdiğimiz İlhan Parlak' ın ileri uçta görev verilmesi etkili oldu. Oyuna sağ açık olarak başlayan İlhan Parlak 60 dakika boyunca o bölgede kör dövüşünden başka bir şey yapamazken, forvete geçince yapacağı işi hatırladı. Mehmet Yıldız' a gelirsek mücadele gücü ve top saklamasıyla isim yapmış bir oyuncu olduğundan arkadaşlarına koridor açmasını bekledik. Fakat Mehmet Yıldız artık herkesin bildiği Mehmet Yıldız değil. Fizik olarak eski görüntüsünden çok uzakta. Bunu Skibbe' de görmüştü ve kenara almıştı. Mesut Bakkal' ın' da en kısa zamanda göreceğine inanıyorum.
Sakatlık sorunları yeterince can sıkarken yenileri eklendi. Rakip oyuncudan aldığı sert darbe ile kenara gelmek zorunda kalan Seriç' in yaklaşık 10 gün sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Aynı zamanda oyuna girdikten hemen sonra aynı bölgeden sakatlığı nükseden Shelton son 25 dakika sakat sakat mücadele etmiş, buna rağmen maçı 2 asistle tamamlamayı başarmıştı. Maalesef her iki oyuncuda Galatasaray karşılaşmasında forma giyemeyecek...

Bu haftaki rakibe gelirsek ligin lideri Galatasaray ile oynuyoruz. Tam ivme kazanmamız gerekirken Galatasaray gibi bir takımla oynamak dezavantaj olarak görülsede , alınacak iyi bir skor ile bunu lehimize çevirme durumumuz söz konusu. Aslına bakarsak Galatasaray maçı bizim için hedef maçı değil. Fakat takımın göstereceği mücadele ileriki maçlar için bize ışık tutacak. Lige çıktığımızdan beri zehir olarak geçen deplasman maçlarına bu zamana kadar çözüm üretemedik. Süper Ligde bulunduğumuz 3. sezonda 39 deplasman maçında aldığımız galibiyet sayısı sadece 6. Galatasaray ise bu sezon kendi evinde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet alırken sadece Eskişehirspor ile son dakikada yediği golle berabere kalmıştı. Rakip Galatasaray olunca yazacak çizecek çok şey kalmıyor. Her oyuncusu Avrupa kalitesinde ve her bölgesinde zengin alternatiflere sahipler. Tabii ki dezavantajlarıda barındırıyorlar. Sezon başından beri savunmada istikrarı yakaladıkları söylenemez. Ujfaluji' nin zamansız sakatlığı bu konuda onları sıkıntıya düşürdü. Transferin son günlerinde kadroya dahil edilen Cris ise tam olarak güvenecekleri bir oyuncu olmadı. Geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla şampiyonluğun en önemli zincirlerinden birisi olan Semih Kaya ise bu sezon formundan uzak bir görüntü çiziyor. Yaşadığı sakatlık sonrasında henüz forma giyemedi. Bir diğer sorun yaşadıkları bölge de sol bek oldu. Ülke olarak kısırlık yaşadığımız bir bölge olan sol bekte Hakan Balta' nın sakatlık döneminde Riera' ya görev verdiler.

Hücum anlamında ligin en zengin kadrolarından birisine sahipler. Attıkları 26 golle açık ara en önde bulunuyorlar. Özellikle Burak Yılmaz ve Umut Bulut ikilisi bu sıralar çok formdalar. Fakat Galatasaray' ın tartıştığı konu oyuncuların performansı değil, sıkışan maç takvimi ve şampiyonlar liginde oynayacakları Manchester United karşılaşması. Bu maç öncesinde teknik direktör Fatih Terim' den kadroda rotasyona gitmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta oynanan Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında bu tercih yapılmamıştı. Karabükspor maçına ise rotasyon için en uygun maç olarak bakılıyor. Son haftalarda forma giyemeyen ve sakatlıktan dönen oyuncuların tekrar takıma adapte edilmesi bekleniyor. Bu oyuncular Felipe Melo, Hakan Balta ve Semih Kaya gibi isimlerin yanı sıra uzun süren cezası sona eren Engin Baytar..
Engin Baytar'ın bize karşı şansının tuttuğunu söyleyebiliriz. Hem Trabzonspor döneminde, hem Galatasaray forması altında Karabükspor' a karşı gol atmıştı. Şahsi olarak nefret ettiğim oyuncuların başında gelir Engin. Babasınıda sevmezdim diye bir tabir kullanılacaksa bu oyuncu için net olarak söyleyebileceğimiz bir söz. Zira Engin Baytar' ın babası olan eski futbolcu Adnan Baytar, futbol tarihinin en dramatik anlarından biri olarak kabul edilen 15 Mayıs 1994 tarihinde Karabükspor' un 1. Lige vedasına sebep olacak golü atan futbolcuydu.
Bu anıları nostalji olarak paylaşırken, bu hafta karşılaşacağımız Galatasaray karşılaşmasında takımın alacağı sonuçtan ziyade göstereceği mücadele ve vereceği tepki önem arz ediyor. Uzun bir aranın ardından tribünde yer almayı düşünüyorum. Umarım alnımızın akıyla staddan ayrılırız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder