9 Ekim 2012 Salı

Sezona Başlarken ; Fenerbahçe Ülker - Khimki Moscow



Euroleague' de ilk haftaya girilirken ekiplerimizin rakipleri hakkında kısa bir değerlendirme yapmak istedim.
İlk olarak açılış karşılaşmasını oynayacak Fenerbahçe Ülker' in rakibi Khimki Moskova' ya bir göz atalım.

Bilindiği üzere geçtiğimiz sezonun Eurocup şampiyonu olarak gelen Khimki, kadrosunu hemen hemen muhafaza etti. Gelen giden isimleri daha önceki grup değerlendirmelerinde belirtmiştik. Geçtiğimiz sezondan daha güçlü olarak sezona girdiklerini söyleyebiliriz. Her ne kadar izleme şansı bulduğum karşılaşmalarda oyuncuların  tam oturmadığını söylesekte ciddi tehdit oluşturabilecek bir takım.

Eurocup F4' ün de MVP seçilen guardları Zoran Planinic, Rus milli takımı ile Olimpiyatlarda çok iyi performans gösteren Vitaly Fridzon, tecrübeli forvetleri Sergey Monya ve pota altındaki büyük güçleri Kresimir Loncar gibi isimlerin yanısıra, Kuban' dan transfer edilen KC Rivers ve ACB' de gösterdiği performansla dikkat çeken uzunları James Augustine ve Paul Davis gibi geniş bir rotasyona sahipler.

Özellikle şu ana kadar oynanan maçlarda en fazla dikkat çeken isimlerden birisi olan KC Rivers takımın skor yükünü çeken oyuncuların başında geliyor.Bu sezonda Euroleague' de adını en fazla duyacağımız isimlerden birisi olacaktır. Bologna' dan transfer edilen Fin guard Petteri Koponen ve Rus pivot Alexey Zuhakanenko' da takıma ekstra katkı veren oyuncular oldu.

PBL ve  VTB liginde oynadıkları her iki maçtanda galibiyetle ayrıldılar. Sezonu Fenerbahçe Ülker' den daha erken açtılar ve yeni transferleri ile birlikte yaklaşık 2 aydır çalışma imkanı buldular. Bu bakımdan avantajları olduklarını söyleyebiliriz.Yine de Fenerbahçe Ülker' in Boston Celtics maçında gösterdiği performansı göz önünde bulundurursak bu maçta zorlansada galibiyet alacağını düşünüyorum. Fenerbahçe Ülker' in geçtiğimiz sezonki Caja Laboral maçını hatırlarsak ve Khimki' nin bu grup için kilit takım olduğunu düşünürsek bu maç için oldukça dikkatli olması gerektiğini belirtmekte fayda var...


BC Khimki
ROSTER
5
AUGUSTINE, JAMES
F
2.08
7
FRIDZON, VITALY
G
1.95
8
KOPONEN, PETTERI
G
1.94
9
VYALTSEV, EGOR
G
1.90
10
LONCAR, KRESIMIR
C
2.10
11
RIVERS, KELVIN
F
1.96
12
MONYA, SERGEY
F
2.02
13
KHVOSTOV, DIMITRIY
G
1.90
14
PUSHKOV, ANTON
C
2.08
16
DUDU, BENJAMIN-PAVEL
F
2.00
21
ZHUKANENKO, ALEXEY
C
2.10
34
PLANINIC, ZORAN
G
1.99
40
DAVIS, PAUL
C
2.11
44
NIELSEN, MATT
F
2.08
Head Coach: KURTINAITIS, RIMAS

Khimki' nin oynadığı hazırlık karşılaşmaları ;

Khimki : 88        Cedevita Zagreb : 74
Khimki : 71        Anadolu Efes : 77
Khimki : 76        Igokea: 66
Khimki : 84        KK Zagreb : 83
Khimki : 56        Partizan : 68
Khimki : 80        Maccabi Tel Aviv : 60
Khimki : 87        Brose Baskets : 81

VTB ;
Khimki : 104           Astana : 75

PBL ;
Khimki : 76        Triumph : 72












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder