9 Ekim 2012 Salı

Euroleague' e Merhaba !!! Beşiktaş - Partizan



Rüya gibi bir sezonu geride bırakan Beşiktaş için sezonun bitmesiyle birlikte sıkıntılı bir süreç yaşansada geride kaldı ve her takımın bulunmak istediği Euroleague sahnesinde boy göstermeye hak kazandılar. Beşiktaş taraftarınında bu ligden inanılmaz bir haz duyacağını düşünüyorum.

Beşiktaş' ın bulnduğu D grubuna göz attığımızda CSKA ve Barcelona' nın ardındaki 4 takımın kendi aralarında bir mücadeleye gireceğini söyleyebiliriz. Buna göre iç sahada alınacak galibiyetlerin önemi çok büyük. İlk hafta karşılaşılacak olan Partizan takımı da Beşiktaş' ın Top 16 için önündeki engellerden birisi olarak görülüyor.

Geçtiğimiz sezon Euroleague gruplarındaki Partizan takımından şu anda eser yok desek sanırım abartmış olmayız. Grup aşamasında Pekovic' li, Acie Law' lı, Macvan' lı kadroları ile boy göstermişlerdi. Son maçta Milano ile karşılaşmış, kazanan takımın Top 16' ya adını yazdıracağı maçta deplasmanda mağlup ettikleri rakibine kendi evlerinde yenilerek  hayal kırıklığı yaratmışlardı.

Jovanovic' in ayrılmasının ardından efsane isim Vujosevic' le anlaşma sağladılar. Vujosevic tahmin edildiği üzere Euroleague' in en genç kadrosunu elinde bulunduruyor. Ellerindeki genç oyuncuların yanına PBL ' de en skorer 3. isim olan Amerikan guard Thomas Torey' i ve PF Drew Gordon' ı kattılar. Fransa genç milli takımı ile Avrupa Şampiyonalarında madalyalar kazanan guard Leo Westermann' da dikkatle izlenilmesi gereken oyuncuların başında geliyor. Henüz 20 yaşında olan Westermann, Fransa' nın da kendisinden çok şeyler beklediği oyuncular arasında. Danilo Andusic ve Bogdan Bogdanovic kısa rotasyonunda Partizan' ın diğer önemli oyuncuları.

Pota altında hazırlık dönemlerinde dikkatimi çeken oyunculardan biriside Djordje Gagic oldu. Thomas Torey' le aralarındaki uyum gerçekten çok iyiydi. Fakat son maçlarda forma şansı bulamıyor. Sakatlık problemi olduğunu söyleyebiliriz. Gagic' in yokluğunda Dejan Musli çok iyi performans segiledi. Aynı zamanda Letonya' lı forvet Davis Bertans ve Lucic diğer opsiyonlar olarak görülüyor. Guard ve pivot bölgelerinde bu isimlerle sıkıntı yaşamayan Partizan' ın şutör oyuncu eksikliği olduğunu söyleyebiliriz. Dış şut tehditleri olmadığından Thomas Torey' in içeri penetreleri ve uzunları beslemesina dayalı bir sistemleri var.

Beşiktaş ise Anadolu Efes' e karşı kazandıkları Cumhurbaşkanlığı Kupası ile 4. kupaya uzanırken büyük bir özgüven yakaladılar ve Spor Toto Türkiye Kupasında da   3' te 3 yaparak Euroleague' e oldukça moralli giriyorlar. Fakat  Markota ve Dasic gibi isimler takıma geç katıldı ve hala uyum sürecinde olduklarından takıma tam olarak adapte olabilmiş değiller. Jerrels' ın değişken performansı gibi konular soru işaretleri barındırsada Partizan' a karşı galibiyet alınacağını düşünüyorum....

Partizan' ın hazırlık karşılaşmaları ;

Partizan : 86        Mega Vizura : 79
Partizan : 68        KRKA : 64
Partizan : 68        Khimki : 56
Partizan : 64        Fuenlabranda : 89

Adriatic  League  ;

Partizan : 81      Zadar : 74
Partizan : 79      KRKA : 60
Partizan : 72      Cibona Zagreb : 80


Partizan mt:s Belgrade
ROSTER
-
THOMAS, TOREY
G
1.80
-
GORDON, DREW
F
2.05
-
MUSLI, DEJAN
C
2.13
-
GAGIC, DJORDJE
C
2.10
-
WESTERMANN, LEO
G
1.96
11
LUCIC, VLADIMIR
F
2.02
12
MILOSAVLJEVIC, DRAGAN
F
1.98
13
BOGDANOVIC, BOGDAN
G
1.97
18
BESOVIC, NEMANJA
C
2.18
22
CAKAREVIC, MARKO
F
2.00
31
DJEKIC, BRANISLAV
F
2.06
33
ANDJUSIC, DANILO
G
1.97
44
BERTANS, DAVIS
F
2.05
Head Coach: VUJOSEVIC, DUSKO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder