10 Ekim 2012 Çarşamba

Zorlu Başlangıç ; EA Milano - Anadolu Efes


Euroleaugue gruplarına baktığımızda en zorlu grubun C Grubu olduğunu görüyoruz. Özellikle 5. torbadan gelen Armani Milano' nun bu gruba düşmesi zorluk seviyesini yükseltmiş durumda. İşte Anadolu Efes' te sezona Armani Milano deplasmanında start verecek. Bu deplasmanda alınacak bir galibiyet Anadolu Efes için ne kadar önemliyse Milano içinde o derecede dezavantajlı bir durum oluşturacak.
Gruptaki diğer takımlara baktığımızda Zalgiris Kaunas gibi sezona yatırım yaparak giren ve Caja Laboral gibi geçtiğimiz yıl yaşadığı şoku bir daha yaşamak istemeyen ekiplerden oluşuyor. Buna göre Anadolu Efes için Milano deplasmanında alınacak sonuç oldukça kritik değer taşıyor.

Başta Montepaschi Siena olmak üzere İtalyan takımlarının yaşadığı maddi sıkıntıların Milano yakasında pek hissedilmediği gözüküyor. Zaten yüksek profilli olan kadrolarına tanıdık yüzleri eklemeyi ihmal etmediler. Maccabi ile iyi bir sezon geçiren Richard Hendrix ve Keith Langford' un yanısıra geçtiğimiz yıl Cantu' dan can sıkan üçlükleriyle hatırladığımız 37 yaşındaki Gianluca Basile kadroya katılan isimler oldu. Ayrıca Hırvat guard  Rok Stipcevic  ve pota altına David Chiotti gibi isimler dahil oldu..

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Ülker' e karşı izlediğimiz Boston Celtics' le Mediolanum Forum' da karşılaştılar ve bu maçın etkisindenmidir bilinmez, Celtics Rondo'nun önderliğinde 30 sayılık bir farkla galip geldi..
Bu maçta dikkat çeken konulardan biriside 20 yaşındaki İtalyan guard Alessandro Gentile' nin Malik Hairston' la beraber en çok süre alan isim olmasıydı. Coach Scariolo Gentile' yi 1,2 ve hatta 3 numaralarda kullandı.Bu sezon Gentile' ye oldukça sorumluluk vereceği görülüyor.
Omar Cook, Gentile , Hairston, Fotsis ve Bourousis 5' i ile izleyeceğimizi düşündüğüm Milano' da Hendrix, Melli ve Chiotti pota altı rotasyonundaki diğer isimler olarak görülüyor. Rok Stipcevic ve Basile ise kısa pozisyonlarda takıma dahil olacak isimler.
Kafalardaki soru işareti ise her zamanki gibi Sergio Scariolo olacak. Geçtiğimiz sezon Partizan deplasmanında aldıkları galibiyetle son 16' ya kalabilen Milano Play Off' larda yokları oynamış, Fenerbahçe Ülker' in canını yakmaktan öteye gidememişti.

Anadolu Efes' te ise Kerem Tunçeri' nin sakatlığı moralleri bozmuş durumda. Yükün Jordan Farmar' da olacağı bu maçta Doğuş ve Gordon' ın vereceği katkı çok önemli. Pota altında Barac ve Batista' nın performansı geçtiğimiz sezonu hatırlatırsa gözler Semih' te olacak. Anadolu Efes umarım sezon başı sıkıntısını yaşamaz ve Mahmuti bu deplasmandan altın değerinde bir galibiyetle döner.

EA7 Emporio Armani Milano
ROSTER
5
GIACHETTI, JACOPO
G
1.90
6
STIPCEVIC, ROK
G
1.83
7
HAIRSTON, MALIK
F
1.98
9
FOTSIS, ANTONIS
F
2.09
10
COOK, OMAR
G
1.86
13
CHIOTTI, DAVID
F
2.05
15
BOUROUSIS, IOANNIS
C
2.10
18
MELLI, NICOLO
F
2.05
23
LANGFORD, KEITH
G
1.93
25
GENTILE, ALESSANDRO
G
1.96
35
HENDRIX, RICHARD
F
2.03
55
BASILE, GIANLUCA
G
1.92
Head Coach: SCARIOLO, SERGIO




EA Milano' un hazırlık karşılaşmaları ;

EA Milano : 102       Biella : 85
EA Milano : 87         Reggio Emilia : 90
EA Milano : 88         Venezia : 92
EA Milano : 62         Bologna : 67
EA Milano :105        New Yorker Phantoms : 78
EA Milano : 85         Caja Laboral : 89
EA Milano : 75         Boston Celtics : 105


Serie A  ;

Bologna :    67          EA Milano :   64
EA Milano :97          Juve Casarta . 71

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder