1 Ekim 2012 Pazartesi

Son Bilet Cantu'nun


                                                    

Fenerbahçe Ülker'in de bulunduğu Euroleague A Grubundaki son takımın belirleneceği eleme maçları tamamlandı ve İtalyan temsilcisi Cantu mutlu sona ulaştı. Oldukça güçlü takımların yer aldığı elemelerde Unics Kazan en büyük  favori konumundaydı..Maçları kendi seyircisinin önünde oynayacak Cantu ise bu avantajını kullanarak gruplara adını yazdırmak istiyordu.

Fransız ekibi Le Mans'ın El Amin'li kadrosuyla önce Doron Perkins'li, D'or Fisher' li ,Songaila' lı  Donetsk' i , ardındanda en büyük favori konumundaki Unics Kazan' ı saf dışı bırakması kimsenin beklemediği bir durumdu.Aslında Unics Kazan'ın Antalya'da düzenlenen Rixos Cup'ta pek de hazır bir görüntü çizmediğini gözlemlemiştik. Mc Carthy  ve Marko Banic' in sakatlığıda adaptasyon sürecinde  olan  Kazan'ı yakalayınca geçen sezon Euroleague' de son 8 gören takım gruplara dahi kalmayı başaramadı. Aco Petrovic' in ekibi bu sezon yoluna Eurocup' ta devam edecek.

Finalde Le Mans' la karşılaşan Cantu, seyircisininde desteğini arkasına alarak rahat bir galibiyet aldı ve gruplara adını yazdıran son takım oldu.Geçtiğimiz sezon Euroleague' de adından en çok söz ettiren takımlardan biriydi diyebiliriz Cantu için.Özellikle Pala Desio' daki  maçlarda gösterdiği dirençli oyunuyla dikkat çekmişti. Maccabi ve Olympiakos gibi takımları eli boş göndermiş Barcelona' ya karşı kılpayı kaybetmişti.İç sahada kaybettiği diğer maç ise Fenerbahçe Ülker'e karşıydı.

Geçtiğimiz sezonki kadrosundan Vladimir Micov' u CSKA' ya, Doron Perkins' i Donetsk'e, Giorgi Shermadini' yi Maccabi' ye, Gianluca Basile' yi ise Milano' ya gönderdiler.Ayrılan isimlerin gittiği takımlara bakarsak ne kadar iyi bir sezon geçirdiklerini hesap edebiliriz.Sezona girerken bu oyuncuların yerlerini tam olarak dolduramasalarda hiçte yabana atılmayacak isimleri kadroalrına kattılar. Siena' dan tanıdığımız İtalyan guard Pietro Aradori , geçtiğimiz yıl Pesaro ile iyi bir sezon geçiren ve takımıyla yarı finale kadar yükselen pivot Marco Cusin, Maccabi Rishon' dan İsrail milli takımında da forma giyen Alex Tyus  transfer edilen isimler oldu.
Cantu' nun diğer transferleri ise Amerikan guard Jerry Smith, PF Jeff Brooks, Sırp pivot Marko Scekic ve Çek guard Jacup Kudlacek oldu.

Cantu Başkanı Anna Cremascoli ve Coach Andrea Trinchieri

Sezona Montepaschi Siena karşısında kazandıkları Süper Kupa zaferiyle başladılar ve ardından gelen Euroleague katılımı moral olarak en üst seviyeye çıkmalarını sağladı.Gürcü guard Manuchar Markoishvili 'nin sorumluluk aldığı bu sezon, Pietro Aradori, formunda olan Maarten Leunen , atletik uzunları Alex Tyus, tecrübeli isimler Nikola Mazzarino ve Marko Scekic' le her ne kadar zor görünsede geçtiğimiz sezon yakaladıkları başarıyı tekrarlamak isteyeceklerdir. Bu arada iki yıldır sponsorları olan Bennet' in yerine bu sezon Mapooro Cantu adı ile mücadele edecekler...



                                                  

Roster
No.PlayerCountryPos.HeightBorn
4 Jacub KudlacekCzech Rep. Guard 1.93 1990
5 Abass AwuduItaly Guard 1.94 1993
7 Marko ScekicSerbia Forward 2.07 1981
8 Jerry SmithUSA Guard 1.88 1987
9 Manuchar Markoishvili Georgia Guard 1.97 1986
10 Maarten LeunenUSA Forward 2.06 1985
12 Nikolas MazzarinoItaly Guard 1.81 1975
13 Andrea CasellaItaly Forward 1.96 1990
15 Jeff BrooksUSA Forward 2.03 1989
16 Alex Tyus USA Forward 2.03 1988
18 Tabu BeyeBelgium Guard 1.90 1985
21 Pietro AradoriItaly Guard 1.94 1988
22 Marko CusinItaly Center 2.11 1985
Head Coach
TRINCHIERI, ANDREA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder