4 Ekim 2012 Perşembe

Karabükspor - Orduspor


            

Çok kötü şekilde başladığımız sezonda son iki haftada alınan Antalyaspor ve Akhisar galibiyetleri ile toparlanma sinyali gösterdik ve moral olarakta üst seviyeye çıktık. Geçtiğimiz hafta oynanan Akhisar Belediye deplasmanında özellikle golden sonra ortaya konan performans hepimizi memnun etti ve alınan bu sonuçlarla birlikte fabrikanın dumanını saymazsak şehrin üstündeki kara bulutların bir nebze olsun dağıldığını söyleyebiliriz.

Daha önceleride belirttiğim gibi Skibbe' nin kadrodaki arayışları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Sezon başından beri hemen hemen her maç sonunda dile getirdiği savunma anlayışını takıma adapte etmeye çalışıyor. Her oyuncudan istediği, oyunun her iki bölümünde de elinden gelen mücadeleyi göstermesi. Tabii bazı oyuncular bu sistemde sıkıntılar yaşıyor.Bu oyuncuların başında Shelton' ın yer aldığını görüyoruz. Skibbe, Beşiktaş maçının ardından isim vermeden eleştirdiği oyuncuyu ertesi haftalarda yedek olarak soyundurmuştu.
Oynamadığı maçlarda çok bilmiş medyamız Shelton' ın nasıl yedek bırakıldığına bir türlü anlam veremiyordu. Fakat takımlar artık oyuncunun özelliklerini öğrendi ve önlem alındığında çok etkisiz kalıyor. Bu oyuncunun yerine Skibbe' nin tercih ettiği isim ise LuaLua oldu. Her ne kadar fizik olarak tam hazır hale gelmesede adam eksiltmesi ve sorumluluk alan özellikleriyle Skibbe' nin gözüne girmiş görünüyor. Yiğit İncedemir ve Birol Hikmet' ten oluşan ikili gün geçtikçe birbirine alışıyor ve tamamlayıcı özellikte oyuncular. Bu performanslarını devam ettirmeleri durumunda takımın durumunun daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Öyle ki Karabükspor' da hücum varyasyonlarının hemen hemen hepsinin içinde olan Florin Cernat' ın oyunu bu oyuncuların performansıyla paralellik taşıyor. Geçtiğimiz haftada sazı eline aldı ve takımını istediği gibi yönlendirdi, klasına yakışır birde gol attı.
Ahmet İlhan özverisiyle formayı kaptı ve bırakmayada niyeti olmadığını görüyoruz. Antalyaspor maçında da oyuna sonradan girip takımı ateşleyen isim olmuştu.Sahada gösterdiği mücadele ile taraftarında gözüne girmeyi başaran oyuncu son vuruşlardaki sıkıntısını giderirse takımın en büyük kozlarından biri olacaktır.

Savunma hattı son 3 haftada Muhammet ve Mabiala ikilisinden oluştu.Mabiala yine yaptığı kritik müdahelelerle takımın en önemli parçalarından biri olduğunu kanıtamaya devam ediyor. Jahiç' in yokluğunda görev almaya devam eden Muhammet' in ise hamlelerinde geç kaldığını görüyoruz.. Bu bölge için Karabükspor' un yumuşak karnı diyebiliriz. Transfer döneminde bir çok kez dile getirmiştim fakat geçen sezon ligin küme düşen Ankaragücü' nün ardından en çok gol yiyen takımı bu bölgeye bir türlü takviye yapmamıştı. Maalesef sıkıntılar devam ediyor...Takımla çalışmalara katılan Jahic ve Uğur' un maç kadrosuna alınıp alınmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Rakip Orduspor' a gelecek olursak formunun zirvesinde olduğu bir takımla oynayacağımızın altını çizmek gerekiyor. Şu anda ligin tek namağlup takımı konumundalar. Aslında sezon başı gelen ve giden oyuncuları göz önüne aldığımızda, bu sezon sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyordum. Yalçın, Abdurrahman, Hakan Özmert ve Culio gibi isimlerin yanısıra, devre arasında takıma katılan ve müthiş katkı veren Jovito takımdan ayrılmıştı. Aynı zamanda sezon başında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Gosso hiç bir takımla anlaşamadı ve Orduspor' da kaldı. Fakat şu ana kadar kadroda kendisine yer bulamadı ve gözden çıkarılmış görünüyor.
Orduspor' da özellikle yerli kalitesinde göze çarpan eksiklik dikkat çekiyordu.Bu saydığımız oyuncuların hepside ilk 11' de forma giyen isimlerdi. Fakat Hector Cuper' in ısrarla istediği yabancı oyuncuların takıma tam olarak oturduğunu gördük.Transfer edilen yerli oyuncularda Cuper' in elinde yeniden hayat buluyor.

Geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısnda gösterdikleri kusursuz performansla haklı olarak herkesin takdirini kazandılar. Hector Cuper' in öncülüğünde müthiş performans gösteriyorlar. Kalesinde Süper Lig için oldukça iyi diyebileceğimiz Saso Fornezzi bulunuyor.Yaptığı kritik kurtarışlarla göz dolduran oyuncu yan toplarda sıkıntı yaşasada özellikle reflekslerinde çok iyi.

Savunma hattında Garcia, Ali Çamdalı, Agustin ve Ferhat dörtlüsüyle sezona başaldılar fakat son haftalarda Ali Çamdalı' yı orta sahaya kaydıran Cuper, bu oyuncunun yerine İbrahim Kaş' a formayı verdi. Sol bekte Sporting Lizbon' dan transfer edilen Atilla' nın Ferhat' tan formayı tam olarak kaptığını söyleyebiliriz. İlk kez boy gösterdiği Süper Ligde sanki yıllardır forma giyiyormuş izlenimi veriyor. Ülke olarak sıkıntı çektiğimiz sol bek konusunda Orduspor' un oldukça şanslı olduğunu düşünüyorum.
Savunma hattındaki bu değişiklklere rağmen ligin en az gol yiyen ekiplerinden biri Orduspor. Tek handikapları olarak gözüken ise savunmanın göbeğine atılan toplar. Bu bölgede özellikle Galatasaray maçında sıkıntı yaşadıklarını gördük.

Orta sahada Nizamettin ve Ali Çamdalı ikilisi görev alıyor ve mücadeleci ve hırslı bir yapıya sahip oyuncular.Geçtiğimiz sezon Orduspor' un en güçlü olduğu bölge orta sahasoydı. Gosso ve Hakan ikilisi oldukça etkili performanslar göstermişti. Bu sezona baktığımızda ise Orduspor' un oyunu kanatlara yaydığını görüyoruz. Sağ kanatta Umbides, sol kanatta ise Monje ile hızlı ataklar gerçekleştiren takımda, bu oyuncuların oyunun her iki bölümünde de takım adına oldukça etkili bir görüntü çiziyorlar...

Forvet hattında İspanya' dan transfer edilen Barral ve Hasan Kabze'yi görüyoruz. Hector Cuper' in İspanya' dan getirdiği Barral için tam bir golcü demek sanırım yanlış olmaz.Son vuruşlada oldukça başarılı ve takımının en golcü oyuncusu. Hasan Kabze' ye gelecek olursak devre arası Karabükspor ile de adı anılmıştı fakat uzun süren sakatlığının ardından kafalada soru işaretleri barındırıyordu. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren takımla uyum sorunu yaşamadı ve oldukça iyi katkı verdi. Bu sezonda Hector Cuper tarafından çoğu maçta şans buldu ve hocasını haklı çıkarmış görünüyor. Bu arada Karabükspor' a karşı sakatlığı sebebiyle oynayamayacağı konuşuluyor.
Forvet hattındaki bir diğer isimse Rumen oyuncu Bogdan Stancu. Galatasaray karşısında gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratmıştı fakat attığı golle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Kontenjan sıkıntısı yaşıyorlar ve bu oyunculardan birisi maça yedekler arasında başlamak durumunda. Galatasaray maçında gösterdiği performansla maçın en iyi isimlerinden birisi olan Monje' nin kesileceğini düşünmüyorum. Hector Cuper, Stancu - Barral arasında bir tercih yapacaktır. Hafta arası Kastamonuspor' a karşı kupa mücadelesi verdiler ve bu maçta forma şansı bulamayan oyuncular görev aldı.Barral ise attığı iki golle kalitesini yine gösterdi.

Orduspor' a karşı son yıllarda Bank Asya dönemleri dahil şansımız tutmuyor diyebiliriz. Birinci Lig döneminde rekor kırarak şampiyon olduğumuz sezon her iki  maçtada yenme başarısı gösterememiştik. Geçtiğimiz sezon oynanan 2 maçtada Orduspor üstünlüğü bulunuyordu.
Deplasmanda oynadığı Mersin, Gençlerbirliği ve İBB maçlarından beraberlikle ayrılan Orduspor bu maçta galibiyetle tanışmak isteyecektir. Açık konuşmak gerekirse bu maçta alınacak beraberliğin dahi avantaj olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu dönemde alınabilecek galibiyet ise bizi oldukça rahatlatacaktır.Yönetim bilet fiyatlarını düşürdü ve Cuma akşamı olmasına rağmen tribünlerin dolacağını ümit ediyorum.Umarım iyi oyun ve 3 puan serisini devam ettiririz...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder