5 Ekim 2012 Cuma

Karabükspor : 1 Orduspor : 1



Geçtiğimiz hafta oynanan Akhisar Belediyespor maçının ilk 11 ' inden Ahmet İlhan - Shelton değişikliği haricinde aynı kadro ile sahadaydık. Bu maçta alınan galibiyetin moraliyle maça başlayan Karabükspor henüz 5. dakikada Shelton' la öne geçerken uzun süre sonra aradığımız ortamda sağlanmış oluyordu. Öne geçtikten sonra hepimizin beklentisi gol için bastıran Orduspor karşısında Shelton ve LuaLua gibi oyuncularla hızlı atağa çıkıp pozisyon bulabilmekti. Golden sonra maalesef düşündüklerimizi gerçekleştiremedik. Bunda gereğinden fazla geri çekilmenin etkisi olduğu kadar Orduspor' lu oyuncularında fırsat vermediğini eklemek gerek. Monje ve Stancu ile pozisyonlar yakalayan Orduspor' a gününde olan kaleci Tomiç gol izni vermiyordu.

Maçın ilk yarısı bu sonuçla biterken aynı zamanda Ordsupor' un bu sezon ilk defa soyunma odasına mağlup şekilde gitmesi anlamını taşıyordu. İkinci yarı başlarken her iki teknik direktörde oyuncu değişikliği tercihlerini kullanmadı. 60. dakikaya kadar geçen sürecinde sakin tempodan giden maç Barral' ın oyuna girmesiyle farklı bir boyut kazandı. Geçtiğimiz hafta Galatasaray maçında Cuper' in ilk 11' de şans vermediği oyuncu, bu hafta da Hasan Kabze' nin yokluğunda  kontenjana takılıyordu. Fakat maç öncesi değerlendirmesinde de belirttiğim gibi tam anlamıyla golcü bir oyuncu olduğunu gösterdi. Oyuna girer girmez kaleci Tomiç' in hatasında kimsenin beklemediği şekilde kaleye gönderdiği top az farkla auta giderken adeta golün habercisiydi. Zira bu pozisyonun iki dakika sonrasında aynı oyuncu bomboş pozisyondaki Stancu' ya golü attırıyor ve eşitliği sağlıyordu. Golden sonrada Orduspor ataklarını izlerken, bu pozisyonlarda kaleci Tomiç ve Mabiala' nın kritik müdaheleleri maçın skorunu değiştirmesine engel oluyordu.

Maç sonunda her iki teknik adamın açıklamalarına baktığımızda alınan bu beraberlikten memnun olduğunu görüyoruz. Karabükspor cephesinde galibiyeti koruyamamanın üzüntüsü yaşanırken, Orduspor' da belkide kaçırdığı 3 puanın üzüntüsü hakimdi. Aslında kimin kaybederse yazık olacağı bir maçtı.


Karabükspor' da maalesef dediklerimizi doğrularcasına hatalar devam ediyor. En zayıf bölgesi olarak nitelendirdiğimiz savunmanın göbeği bu maçtada kendisini gösterdi. Özellikle Muhammet' in yaptığı kritik hatalar devam ediyor. Golde de en geride olan isimdi ve Orduspor' lu oyuncuların bomboş pozisyona girmelerine sebep oldu. Partneri Mabiala' yı ise her geçen maç giderek büyüdüğünü görüyoruz. Özellikle Stancu' nun pozisyonunda yaptığı hamle çok kritikti.

Florin Cernat ve İlhan Parlak maalesef günün etkisiz isimleriydi. Özellikle İlhan geçtiğimiz hafta gol atmasına rağmen iyi bir oyun ortaya koyamamıştı. Son dakika transferi olarak aldığımız Gökhan Ünal ise sakatlıklarla boğuşuyor ve bu sezon için ümidi kesmek üzere olduğumu belirteyim.

Orduspor' a gelecek olursak hala namağlup durumdalar ve bu seviyeye tesadüf eseri gelmediklerinide kanıtlıyorlar. Topa basan hücumu düşünen, aynı zamanda savunma anlamında da oldukça etkin bir görüntü çizen Cuper' in öğrencileri bu sezonu bakalım istedikleri yerde bitirebilecekmi.

Milli maç sebebiyle lige ara veriliyor ve bu 15 günlük aranın ardından Karabükspor, Eskişehir deplasmanına gidiyor. Bu deplasmanda da en azından alınacak bir beraberliğin bile takımın yenilmeme alışkanlığı için önemi çok büyük.


STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, İsmail Şencan,Süleyman Özay
KARDEMİR D.Ç KARABÜKSPOR: Tomiç,Erdem Özgenç,Yiğit(Jahic dk.74), Birol, Cernat,Seric, Shelton(Ahmet İlhan dk.74),İlhan Parlak, Mabiala, Lualua, Muhammet Özdin
YEDEKLER: Bora,Mehmet Yıldız,Hakan Söyler,Ceyhun, Bertul
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
ORDUSPOR: Fornezzi, Garcia, İbrahim Kaş, Agustin(David dk. 63), Atila Turan, Ali Çamdalı, Nizamettin(Abdulkadir dk.87),Javier,Şamil,Stancu(Yiğit Gökoğlan dk.90+3),Monje

YEDEKLER: Fevzi Elmas,Barros, Ferhat, Müslim
TEKNİK DİREKTÖR: Hector Cuper
GOLLER: Shelton(dk.5)(Kardemir D.Ç Karabükspor),Stancu (dk.67)(Orduspor)
SARI KARTLAR:Birol Hikmet,Erdem Özgenç,Shelton,Yiğit İncedemir,Seric(Kardemir D.Ç Karabükspor),İbrahim Kaş,Nizamettin,Abdulkadir Kayalı(Orduspor)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder