27 Ekim 2012 Cumartesi

Karabükspor - Gençlerbirliği



Bizim için çok kötü bir haftayı geride bıraktık. Yavaş yavaş toparlanıyoruz derken Eskişehirspor deplasmanında aldığımız farklı mağlubiyet taşların yerinden oynamasına sebep oldu. Her zaman Skibbe' nin arkasında olduğunu belirten Başkan Nevzat Şahin de bu mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada kredilerinin kalmadığını, yeni kredi açmak gibi bir durumlarının da olmadığı gibi bir ifade kullandı. . Hafta arasında A2 maçını izleyen Skibbe' nin ise kafasında nasıl bir düşünce var bilemiyoruz.. Takımın yaşadığı defansif problemler için yeni isimler peşinde olduğu söylesek de , A2 forması giyen Deumi ile kapanacak gibi görünmüyor.

Bu hafta karşılaşacağımız rakip ise Gençlerbiliği. Son yıllarda küme düşme mücadelesi veren takım Fuat Çapa ile birlikte toparlandı ve ligde adından söz ettiren bir ekip konumuna geldi. Yıllardır bünyesinden çıkardığı oyuncuları Türk futboluna kazandıran Cavcav' ın takımı bu özelliklerine yine devam ediyor.
Geçtiğimiz sezon attığı gollerle takımı sırtlayan Herve Tum' un yerinde Dejan Lekic' i transfer eden Gençlerbirliği istediği katkıyı alamayınca sistemde değişikliğe gitti ve forvetsiz diyebileceğimiz bir oyunla sahada yer alıyorlar. Attıkları 16 golle en golcü ikinci takım konumunda bulunuyorlar ve bu atılan gollerin sadece 1 tanesini forvet oyuncusu olan Lekic kaydetti.
Kalelerinde atyapılarından çıkardıkları Ramazan forma giyiyor. Sezona sağ bek olarak başlayan Cem Can , Serkan Kurtuluş' un transferinin ardından ön libero mevkiine geçti. Defansta Kulusic ve Aykut gibi birbirlerini tamamlayan iki oyuncuya sahipler. Sol bekte ise bu sezon transfer edilen ve Gençlerbirliği için nokta atışı diyebileceğimiz Tosic görev yapıyor. Savunma görevinin yanı sıra hücuma çıkışlarıyla da takımına oldukça katkı sağlıyor. Savunmanın önünde Cem Can forma giyerken, yanındaki isimler Özgür, Mehmet Kara ve Petrovic olarak değişiyor. Orta üçlünün ileriye dönük oynayan ismi ise Randall Azofeifa. Geçtiğimiz sezon transfer olduğu Gençlerbirliğinde bu sezon tam olarak yerini buldu ve takımın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.
İleri üçlüye baktığımızda çok hareketli ve her iki kanattada oynayabilen isimler olan Hurşut Meriç ve Jimmy Durmaz görev alırken, bu iki oyuncunun hemen arkasında ise Ermin Zec forma giyiyor.

Oldukça baş ağrıtan oyunculara sahip olan Gençlerbirliği, kompakt bir futbol anlayışı ile sahada yer alıyor ve oyunun her iki bölgesinde de çok hızlı çoğalıyorlar. Özellikle Hurşut süper ligin en etkili oyuncularından birisi  ve bu sezon attığı gollerle takımın skor yükünü üstlenmiş durumda.. Jimmy Durmaz ise kariyerinde uzaktan attığı güzel gollerle hatırlanırken, geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray maçında da bu tarz gollerden birine daha imza attı.

Karabükspor' a gelirsek sezon başından beri takımın ortaya gösterdiği performans bir türlü istenilen düzeye ulaşamadı. Skibbe' nin hemen hemen her hafta dile getirdiği takımın defansif anlayışı yenen 5 golle birlikte çöküntüye uğradı. Defans ile orta saha arasındaki iletişimsizliğin yanı sıra oyuncuların bireysel hatalarıda dikkat çekici boyutlarda. Sezon başından beri görev alan Mabiala' nın yanındaki isme bir türlü karar verilebilmiş değil. Muhammet' in bir süre görev aldığı bölgede, yenilen gollerin bir çoğu bu oyuncunun bireysel hataları sonucu gelmişti. Geçirdiği sakatlık sürecini atlatan Jahic ise formayı sırtına geçirdi fakat aynı hatalara devam etti. Şu an ligin en fazla gol yiyen takımının Karabükspor olduğunu hatırlatalım. Gençlerbirliği maçında ise kime görev verileceği merak konusu.

Orta sahaya geldiğimizde, daha önce bir çok kez dile getirdiğim gibi, bu bölgede oynayan oyuncuların göstereceği performans takımın aldığı sonuçlarla direkt olarak bağlantılı oluyor. Sezon başında Skibbe' nin Selim ve Bilal gibi tercihlerinin tutmaması üzerine Yiğit - Birol ikilisinde karar kılınmıştı. Fakat Birol' un özellikle kaybedilen maçlarda gösterdiği Bank Asya performansı takımıda o seviyelere çekiyor.

Cernat ve Shelton gibi isimlerin yokluğunda Eskişehir deplasmanında  Juju ve Mehmet Yıldız forma  giymişti. Juju Beşiktaş maçında sonrada oyuna girmiş ve kendisinden etkili bir performans izlemiştik. Eskişehir maçında da takımın ayakta kalan isimlerinden birisiydi. Mehmet Yıldız' a gelirsek, geçtiğimiz sezon devre arasında takıma katılmış, kümede kalma mücadelesinde çok büyük emekleri olmuştu. Bu sezon izlediğimiz maçlarda ise maalesef fiziki durumunun ilk 11 oynayabilecek kapasitede olmadığını gördük. Eskişehir maçında yaşadığı sakatlık sebebiyle de bir kaç hafta sahalardan uzak kalacak.

Forvet bölgesindeki bir diğer isim ise İlhan Parlak. Son bir kaç haftadır etkisiz bir görüntü çiziyor. Eskişehirspor maçında da gol atmasına rağmen sahada kendisini göremedik. Hırsı ve mücadelesi ile taraftarında sevdiği bir oyuncu olan İlhan' ın biraz kenarda beklemesi gerektiği kanaatindeyim.

Peki kim oynayacak diye bir soru sorulacak olursa bu konuda herkesin hemfikir olduğunu düşündüğüm Ahmet İlhan cevabını verebilirim. Gerek ilk 11 başladığı, gerek sonradan oyuna girdiği maçlarda takımı ateşleyen isim olmuştu. Mental açıdan bir takım sıkıntılar yaşasa da Karabükspor' un hem şu anda hem de ilerisi için takımın en önemli oyuncularının başında geliyor.
Bir diğer forma şansını hakeden oyuncu ise Bertul Kocabaş. Antalyaspor maçında ilk 11 şansı bulan ve Gümüşhanespor' a karşı oynanan kupa maçında gösterdiği etkili oyunuyla herkesin beğenisini kazanan ümit milli oyuncu bu performansının karşılığında her maçın kadrosunda kendisine yer buldu fakat forma şansı yakalayamadı. Daha fazla süre almasını beklediğim oyunculardan birisi. Bu arada Shelton' ın  sakatlığını tam olarak atlattığını söyleyemeyiz..

Takımın idmanlardaki görüntüsü ve araya giren bayram sebebiyle oluşan ılımlı havada  problemler rafa kaldırılmış görülüyor. Fakat yine stresli bir maç bizi bekliyor. Olası bir mağlubiyet, hatta beraberlik durumunda bile bir takım değişikliklerin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Galibiyet halinde ise ilerisi için ne gibi değişiklikler olur çokta fazla ümitli olduğumu söyleyemem....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder