21 Ekim 2012 Pazar

Eskişehirspor : 5 Karabükspor : 2



Ailevi problemleri için ülkesine giden Cernat ve milli takımdan sakat dönen Shelton' ın yokluğunda, Mehmet Yıldız ve Juju' ya görev vermişti Skibbe. Maçada çok iyi başlanmış erken gelen golle üstünlüğü ele almıştık. Takım iyi top yapıyor, LuaLua' nın yönlendirmeleri ile rakip kalede etkili oluyorduk. Bomboş pozisyonda Mehmet Yıldız kafayla golü yaparak bizi yanıltsaydı skor 2- 0 'a gelecekken Alper' in ekstra katkısı ile Necati boş kaleye topu gönderiyordu.İlk yarının böyle bitmesini beklerken Alper' in bu kez diğer kanattan hareketlenmsiyle aynı golün ters açıdan görüntüsünü izliyorduk.

İkinci yarıya Mehmet Yıldız - Ahmet İlhan değişikliği ile başladık. Takımın rakip kalede etkili olmasını beklerken Alper elini kolunu sallayarak defansı geçip, kaleciyide çalımlayarak golünü atıyor, günün yıldızı olmayı başarıyordu.
3- 1' den sonrada fırsatlar bulduk fakat bu pozisyonlardan da sonuç alamadık. Eskişehirspor ise neredeyse kalemize gelen her ciddi atak sonunda bizi santraya götürdü. Skora baktığımızda maçın hakkını gösterdiği pek söylenemez. Maçın bir çok kırılma anında maalesef şans bizden yana değildi. Eskişehirspor kaliteli ayaklarının ödülünün aldı diyebiliriz.. Oyuncuların özelliklerini harfiyen uygulayabildikerini gördük. Erkan Zengin' in daha önceki maçlarından izlediğimiz ters kanattan içeriye dalışları ve verdiği arapaslarını Karabükspor karşısında gayet iyi uyguladı. Keza Alper aynı şekilde oyunun ofans yönünde oldukça etkiliydi. Kamara, Tello ve Necati gibi oyuncular etkisiz bir görüntü çizmelerinde rağmen kendilerine servis edilenleri geri çevirmediler.

Karabükspor' a gelirsek ; aslında fena bir oyun ortaya konmadı. Belkide sezon başından beri rakip kalede en etkili olduğumuz maçtı. En uçta yakalanan fırsatları değerlendiremeyince mimlenen savunmamız yine yapacağını yaptı. Mabiala' nın yanında oynayacak isme sezon başından beri karar verilemedi ve  Muhamet' den dem vuruyorken Jahic' e yakalandık.
İleride ise Shelton ve Cernat' ın yokluğunda forma giyen Juju elinden gelen gayreti göstersede yapabilecekleri sınırlıydı. Maça çok iyi başlayan LuaLua ise ilerleyen dakikalarda yoruldu ve oyundan düştü.
İlhan Parlak' a gelirsek, son 4 haftadır oldukça kötü performans sergilemesine rağmen Skibbe yine ilk 11' de şans verdi. Dün yine gol atmasına rağmen sahada kendisini göremedik. Mehmet Yıldız ise neden haftalardır oynamadığını adeta ispat etti. Birçok topu ezdi ve rakip kalede etkili olmak bir yana atakları öldüren isimdi.

Skibbe' nin haftalar geçtikçe daha iyi bir defans vaadi yerlebir olmuş durumda. İlk makasta Selim Teber, Bilal ve Kağan gibi isimler kesik yemişti. Önümüzde iç sahada oynanacak çok önemli bir Gençlerbirliği maçı var. Bakalım bu maçta fatura kimlere kesilecek. Felaket tellallığnı sevmem ama taraftarın faturayı Skibbe' den isteyebileceğinide belirtelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder