19 Ekim 2012 Cuma

Eskişehirspor - Karabükspor



Lige verilen milli maç araları, kötü giden takımlar için ilaç olarak nitelendirilirken, iyi bir seri yakalayan takımların pek de istemediği bir durumdur. Karabükspor açısından sezon başında gelen üst üste mağlubiyetlerin ardından son 3 haftada alınan 2 galibiyet ve 1 beraberlik takımın pozitif yönde ivme kazandığını gösteriyordu.. Verilen bu aranın hangi takımlar için avantaj, hangi takımlar için dezavantaj oluşturacağını izleyip göreceğiz.

Milli maç için verilen bu arada takım 3 gün izin yaparken A2 Milli takımına seçilen Ahmet İlhan ve Jamaica milli takımına giden Shelton takımdan ayrı kaldı..
Takımın genel olarak oyuncu şablonu şekillendi sayılır. Bu hafta da son haftalardakı kadroya yakın bir 11' le sahada olunacaktır. Uzun süredir takımdan ayrı kalan Uğur ve Jahic' in sakatlıkları düzeldi. Savunma hattında takım olarak son 3 maçta yenen 2 golle takımın iyileşme yönünde olduğunu söylesekte her zaman dile getirdiğimiz Muhammet Özdin' in bireysel hataları devam ediyor. Fakat yerine oynamasını düşündüğümüz Jahic' in kadroya dahil edilmesi durumunda ise kontenjan sıkıntısı baş gösterecek. Shelton' ın durumundan daha önceleri bahsetmiştim. Özellikle kendi sahamızda oynanan maçlarda kapalı savunmalara karşı sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Bu hafta oynayacağımız Eskişehirspor ise maça kendi sahasında mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Geçtiğimiz sezon Eskişehir' de oynanan maçta çok uzun zaman sonra aldığımz deplasman galibiyeti kümede kalma yolunda ilaç gibi gelmişti. Shelton' ın gösterdiği müthiş performans ise hala hafızalarda. Bu hafta oynanacak maç öncesi de Eskişehirspor taraftarının en çok çekindiği isim konumunda. Skibbe' de bu maçta nasıl bir tercih yapacak bekleyip göreceğiz.

Eskişehirspor cephesine gelecek olursak, sezonu UEFA kupası sebebi ile erken açtılar. Lige sahasında yaşadıkları Akhisar şokuyla başladılar ve ardından gelen Orduspor mağlubiyeti ile Ersun Yanal üzerindeki eleştiriler yoğunlaşmaya başladı. Peşi sıra gelen Mersin ve Gençlerbirliği galibiyetleri ile toparlansalarda istikrarlı bir grafik çizdikleri söylenemez. Aslında güç dengesi olarak olaya bakmazsak içinde bulundukları durum Karabükspor ile benzerlik taşıyor. Ersun Yanal' a karşı taraftarları tam olarak güven duymuyor.

Kadrolarına gelecek olursak, kalelerinde yeni transfer Ruud Boffin görev alıyor. Bu sezon yediği gollere baktığımızda sezonun hayal kırıklıklarından biri olacağı izlenimi vermişti. Özellikle yan toplardaki zaafları bariz şekilde belli oluyor. Son hafta oynadıkları Galatasaray maçında Boffin yaptığı kritik kurtarışlarla dikkat çekti ve maçın en önemli isimlerinden birsi olmayı başardı. Savunmanın sağında  Koray Aslan' ın takımdan ayrılması ve Sezgin Coşkun' un ani sakatlığı ile oldukça sıkıntılı duruma düştüler ve bu bölgede Veysel Sarı' yı kullanmak mecburiyetinde kaldılar. Uzun süre peşinden koştukları Jerry Akaminko transferi gerçekleşti ve sağ bek sorunu çözülmüş oldu.

Defansın göbeğinde Servet - Diego ikilisi görev alıyor. Oldukça yavaş olduklarını düşündüğüm her iki oyuncuda hızlı forvet oyuncularına karşı problem yaşayacak cinsten isimler. Fakat hava toplarındaki hakimiyetleri herkes tarafından biliniyor. Duran toplarda her iki oyuncununda bir çok golünü hatırlıyoruz. Ayrıca Diego' nun uzaktan kullandığı sert frikikleri oldukça tehlikeli. Uzun lafın kısası bu oyuncuları yıkmanın tek yolu yerden oynamak. Kaldı ki Karabükspor için havadan oynamak görmeye alışkın olduğumuz bir oyun tarzı değil...Sol bekte yılların tecrübesi Dede forma giyiyor ve takımın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Volkan' la yakaladığı uyumu pek göremesekde hücumsal anlamdaki katkısı yadsınamaz fakat savunmada aynı katıyı verdiğini söylenemeyiz. 35 yaşındaki bir futbolcudan beklenenden çok daha yüksek performans gösterdiğinide belirtelim..

Orta sahada Hürriyet' in yeri hemen hemen garanti gibi. Yanında oynayan diğer isim ise maçtan maça değişebiliyor. Alper ve Veysel bu oyuncuya partner olurken Tello' yu zaman zaman forvetin arkasında görüyoruz. Sağ açıkta takımın en etkili ismi konumundaki Kamara solda ise yine maçtan maça değişen Erkan ve Tello görev alıyor. Önceki iki seneye oranla Rodrigo Tello' da bu sezon gözle görülür bir yükseliş söz konusu. İnsiyatif alan, takımın ihtiyacı olan liderlik rolünü üstlenebilecek meziyetlerde bir oyuncu.

Forvette kimin izleyip getirdiğini merak ettiğim Nuhiu kumarı ile sezona giren Eskişehirspor, işini şansa bırakmadı ve formayı Necati Ateş' e teslim etti.. Necati' de şu ana kadar gösterdiği performansla bu konuda doğru adım atıldığını gösterdi. Uzun lig maratonunda takımı ne kadar taşıyacağını bilemiyoruz fakat yükün yine Kamara' da olacağını ekleyelim..

Kenardan gelebilecek isimlere baktığımızda Uefa maçlarında izleme şansı bulduğumuz Malecki bende iyi bir izlenim bırakmıştı. Nedense son zamanlarda formadan biraz uzak kaldı. Bu sezon başında takımdan ayrılması beklenen ve Anadolu takımları için iyi bir seçenek gibi duran Burhan Eşer takımında kaldı fakat geçtiğimiz yıllardan hatırladığımız Burhan' ı görme şansımız olmadı. Bölgesinde oynayan oyuncuların çokluğu O' nu yedek kulübesine hapsetmiş durumda. Hafta arasıda A2 takımı ile maça çıktı. Manisaspor' dan transfer edilen ve bu sezon ilk 11' de forma giymesi beklenen Mehmet Güven' de kenarda bekleyen isimler arasında yer alıyor. Görüldüğü gibi oldukça zengin bir kadroya sahipler.

Karabükspor için Eskişehirspor gibi bir deplasmandan alınacak 1 puan bile avantaj olarak görülebilir. Skibbe bu maç hakkında konuşurken kendinden oldukça emin bir görüntüsü vardı. Eskişehirspor' un kadro yapısınında Skibbe' nin istediği tarzda olduğunu düşünüyorum. Yine rakibi kendi sahasında kabul edecek ve hızlı kontra ataklarla Shelton, LuaLua ve Ahmet İlhan gibi oyuncularla rakip kaleye gitmeye çalışacak..
Bu maçtada orta ikilide oynayan Yiğit ve Birol' a oldukça fazla iş düşecek. Bu oyuncuların performansı diğer oyunculara göre takımı daha fazla etkiliyor.
Bu maçtada en azından kaybetmeme alışkanlığını devam ettirme adına alınabilecek 1 puan ilerisi için çok daha ümitli bakmamızı sağlayacak. Alınması muhtemel 3 puan ise takımı çok daha rahat bir konuma getirecektir. İyi oyun 3 puan diyelim....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder