28 Ekim 2012 Pazar

Karabükspor : 0 Gençlerbirliği : 0




Geçtiğimiz hafta da sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Shelton' dan yoksun olan Karabükspor, bu oyuncunun yerine Ahmet İlhan, formsuz olan Birol' un yerine de Kağan Söylemezgiller tercihleri ile maça başladı. Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi LuaLua yine çok iyi maça başladı ve karşı kaledeki tüm tehlikeli ataklarda ismi vardı. Karabükspor içinde bulunduğu stresli durumunda etkisiyle defanstan çıkarken oldukça temkinli bir görüntü çiziyordu.
Fuat Çapa, rakibinin bu durumunun farkındaydı ve olabildiğince sabırlı oynayp, rakibini kendi yarı sahasında karşıladı. Hurşut ve Jimmy Durmaz gibi hızlı ayakları ile de pozisyon kovaladı. Karabükspor' un orta sahadan çıkışlarında Gençlerbirliği' li oyuncular Cernat' a top aldırmamaya çalıştı ve olabildiğince yakın oynadılar.
İlk yarının sonlarına doğru Erdem ve İlhan Parlak  müsait pozisyonlarda gol vuruşu yapamazken, Gençlerbirliği ise Tomiç' in hatasında Zec' e çarpan topun auta gitmesi ile ilk yarıda akıllarda kalan tek pozisyonunu yakalıyordu.

İkinci yarı ilk yarıya oranla daha zevki ve pozisyonların daha fazla olduğu, göze hoş gelen bir futbol oynandı. Skibbe' nin yaptığı değişiklikler yerindeydi. Beklentilerin altında bir performans gösteren Ahmet İlhan' ın yerine Bertul' u, yorulan Cernat' ın yerine de Juju' yu oyuna aldı. Karabükspor yakaladığı pozisyonlarda günün belkide en başarılı ismi olan Ramazan' a takılırken galibiyeti hakettiği bir maçta beraberliğe razı olmak zorunda kaldı.

Takım geçtiğimiz haftalara oranla daha derli toplu bir görüntüdeydi. Ligin en çok gol atan takımlarından birine karşı pozisyon vermedi desek yeridir. Fakat hücum anlamında sorunlar hala devam ediyor. Sakat Mehmet Yıldız ve Shelton gibi isimlerin yokluğunda bu eksikliğin bariz şekilde kendisini belli ettiğini gördük.

Maç öncesi Skibbe' nin sonuca göre durumunun değerlendirebileceğini söylemiştim. Şu anda ortalık sakin görünüyor. Fakat kafalardaki soru işaretleri ile ne kadar daha devam edilir bilinmez...

Kardemir Karabükspor: 0 - Gençlerbirliği: 0

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Suat Arslanboğa, Serdar Diyadin, Serhan Malkoç

Kardemir Karabükspor: Tomic, Seric, Mabiala, Jahic, Erdem, Kağan, Yiğit, Ahmet, Lualua, Cernat, İlhan Parlak

Gençlerbirliği: Ramazan, Serkan, Aykut, Kulusic, Tosic, Petroviç, Cem Can, Hurşut, Azofeifa, Jimmy, Zec

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder