29 Eylül 2012 Cumartesi

Akhisar Belediyespor : 1 Karabükspor : 3

                          
Karabük nefes aldı!


İlk 20 dakikalık bölümde ayağa paslarla etkili olmaya çalışan Karabükspor LuaLua 'nın başlattığı ataklarla Akhisar kalesinde etkili olmaya çalışırken ileri uçta İlhan ve LuaLua'nın zaman zaman yer değiştirerek oynadığını gördük.Yalnız kaleye çekilen şutlardaki sıkıntımız devam ediyordu.Zira en etkili şut 35. dakikada gelmişti.Sakatlanan Mehmet Yılmaz'ın yerine oyuna giren Mert'in kaleci Tomiç'le karşı karşıya kaldığı ve topu auta attığı pozisyon bellkide maçın kırılma anıydı.
Atamayana atarlar kuralı bir kez daha işledi ve 39. dakikada Cernat kalitesine yakışır güzellikte müthiş bir gol attı.Sol çarprazda topla buluşan Florin Cernat sol ayağıyla kaleci Oğuz'un uzanamayacağı köşeye gönderirken soyunma odasınada 1-0 lık skorla gidiliyordu.

İkinci yarı oyunun hakimiyetini iyice eline geçiren Karabükspor yaptığı etkili pas trafiğiyle rakibinin guardını iyice düşürdü ve kalesinde tehlikeli bir pozisyon vermedi. Kendine iyice güveni gelen takımda Cernat sazı eline aldı ve takımını müthiş yönlendirdi. Ardından LuaLua'nın  ve İlhan Parlak'ın attığı goller rakibin tamamen oyundan kopmasına sebep oldu. Karabükspor'un süper lige çıktığından beri belkide en rahat oynadığı deplasman maçıydı diyebiliriz.

Takımın sahayı iyi parsellediğini gördük. Bazı şeylerin takım olarak yapılması durumunda herşeyin çok daha kolay olacağı bilinen bir gerçekti. Skibbe'nin haftalardır vurguladığı defansif anlayış bu maçta bir nebze olsun uygulandı. Her oyuncu kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştı.
Defansta Mabiala ve Muhammet hatasız oynadı desek yeridir. Yiğit İncedemir ise geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı.Hem ofansif hemde defansif açıdan müthiş işler yaptı. Bahsettiğimiz gibi Florin Cernat takım biraz kımıldanınca O'da kendisini gösterdi ve her pozisyonun içinde oldu. İleride LuaLua kendisinden beklenenleri bu maçta gösterme fırsatı buldu. Son dakikada yenen gol için ise Karabükspor'un olmazsa olmazlarından biriydi diyelim ve nazar boncuğu olarak nitelendirelim..

Karabükspor'un Antalyaspor karşısında aldığı galibiyetin ardından üstündeki ölü toprağını attığı görülüyor. Bu takımın iyi oyunculardan kurulu olduğunu başından beri belirtmiştik.Skibbe'nin oyuncularını tanıma süresi biraz daha kısa olsaydı yaşanan sıkıntılar bu denli olmayabilirdi.Şimdi sırada formunun zirvesinde olan bir Orduspor maçı var.Takımın disiplini elden bırakmadan bu maça hazırlanması gerekiyor.En azından bu maçta alınacak bir beraberlik bile şu geçiş döneminde takım adına avantajlı bir skor olacaktır...

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Hakan Ceylan, Mustafa Emre Eyisoy, Gökmen Olgaç.

Akhisar Belediyespor: Oğuz , Çağdaş Atan , Kürşat , Merter , Sonko , Ahmet Cebe , Güray Varol  (Dk. 63 Kenan ), Emrah Eren , Sertan Vardar , Bruno  (Dk. 46 Mustafa Aşan ), Mehmet Yılmaz  (Dk. 37 Mert Kaytankaş ).

Kardemir Karabükspor: Tomıc , , Erdem , Mabıala  , Muhammet Özdin , Serıc , Yiğit İncedemir, Birol Hikmet , Ahmet İlhan  (Dk. 62 Shelton), Cernat  (Dk.88  Hakan Söyler ),  İlhan Parlak  (Dk. 90 Ceyhun ?),  Lualua

Goller: Dk. 39 Cernat, Dk. 69 Lualua, Dk. 77 İlhan Parlak (Kardemir Karabükspor), Dk. 90+1 Emrah Eren (Akhisar Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk. 22 Ahmet Cebe, Dk. 71 Mustafa Aşan, Dk. 78 Mert Kaytankaş (Akhisar Belediyespor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder