28 Eylül 2012 Cuma

Akhisar Belediyespor - Karabükspor


                   



Antalyaspor karşısında çokta iyi oynamamamıza rağmen 3 puanı cebimize koyarken , bu maçtan alacağımız dersler olduğu net olarak gözüküyordu.. 90+3. dakikada Ahmet İlhan'ın golü gelmese belkide şimdi çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Öylesine kritik bir maçtı ki olası bir puan kaybında kopmalar yaşanabilirdi. Bu maçın ardından Akhisar deplasmanına gidiliyor olmasıda takım adına bir şans olarak değerlendirilmeli.
Hemen hemen her hafta dile getirdiğimiz istikrar konusunun nihayet sona ermekte olduğunu söyleyebiliriz. Skibbe'nin her maçta sahaya sürdüğü  farklı kadroların ardından kafasındaki 11 şekillenmeye başladı. .İlk 4 haftalık periyotta denemediği oyuncu kalmadı desek yeridir. Akhisar Belediye maçında da Antalyaspor maçının 11'ine yakın bir kadro ile sahaya çıkılacağını düşünüyorum. Hafta arası oynanan kupa maçında oynamayan isimlere şans verilmişti. Bu maçta atlanan turdan çok Bertul Kocabaş'ın ortaya koyduğu performans herkesi sevindirdi. Aslında geçtiğimiz sezonki istatistikleri kumaşını belli ediyordu. Forvet bölgesinde görev yapan bir oyuncu olmasına rağmen Skibbe onu sağ bek oynattı ve takımın en etkili ismiydi. Sağ kanattan yaptığı bindirmelerle oyunun her iki bölümündede elinden gelen mücadeleyi gösterdi ve güzel oyununu yaptığı  asistle süsledi.
Savunma ikilisi Jahic'in yokluğunda Mabiala ve Muhammet'den oluşurken, ön libero Yiğit,Birol ikiline emanet edilmiş durumda.Uğur Uçar'ın sakatlığı devam ediyor ve yerine forma giymesi beklenen isim Erdem Özgenç. Shelton'ın sezon başından beri devam eden formsuzluğu dikkat çekici. Takımın en büyük kozu olması gerekirken dirençsiz görüntüsü, Skibbe'nin en büyük rahatsızlıkları arasında.
Tahmini 11'im ise şu şekilde ; Tomiç,Erdem,Mabiala,Muhammet,Seriç,Yiğit,Birol,Bertul,Shelton,Cernat ve İlhan Parlak.Bertul tercihini Ahmet İlhan'dan yanamı kullanır yoksa Erdem'i keserekmi mükafatlandırır bunu maç saati göreceğiz.
Rakip Akhisaspor'a gelirsek geçtiğimiz sezon yaşadıkları muaazzam başarı ile dikkatleri üzerlerine topladılar. Kısıtlı bütçelerine rağmen teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu yönetiminde takım olmayı başarabilmiş ve büyük bir özveri ile süper lige adım atmışlardı. Bu sezona başlarkende çok yüksekten uçmadılar ve kendilerine katkı sağlayacak isimleri kadrolarına kattılar. Eskişehirspor karşısında aldıkları sürpriz galibiyetle lige başlamışlardı. Gençlerbiriği ve Kayseri beraberliklerinin ardından son iki hafta sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Kupa maçında Aydınspor karşısında aldıkları farklı galibiyet ise onlar adına biraz olsun moral oldu.

Kadrolarında aslında çokta yabancısı olmadığımız oyuncuları barındırıyorlar. Ahmet Cebe, Merter Yüce ve Sertan Vardar gibi yakın dönemde Karabükspor forması giyen isimler yer alıyor. Özellikle Sertan Vardar Karabükspor'un Süper Lig'e çıkış senesinde takıma en fazla katkı veren oyuncuların başında geliyordu. Ne yazık ki kendisine oynama fırsatı verilmemiş takımdan ayrılmak durumunda kalmıştı. Karabük taraftarı tarafındanda oldukça sevilen bir isim olan Sertan aynı başarıyı Akhisar'la yaşadı ve Süper Ligde oynama fırsatı buldu. Geride kalan 5 haftada takımın lideri olduğunu görüyoruz. Haftaiçi kupa maçında attığı 2 gollede takımını sırtlamaya devam ediyor. Kalesinde çok yakından tanıdığımız Oğuz Dağlaroğlu'nun oynadığı Akhisar'da savunma hattı genel olarak aynı isimlerden oluşurken, Emrah, Kürşat, Çağlar ve İbrahima Sonko forma giyen oyuncular. Orta sahada Merter, Emin ve Mustafa Aşan, sol açık Sertan sağ açıkta ise Ahmet Cebe'yi görüyoruz. İleride ise Bikoko ve Bruno ikilinden biri veya duruma göre her iki oyuncuda forma giyiyor..Bu iki oyuncunun yokluğunda Galatasaray maçında Mehmet Yılmaz forma şansı bulmuştu. Karabükspor karşısında Bikoko'nun sakatlığı sebebiyle oynamayacağı söyleniyor. Kenardan gelebilecek isimlerse önceki yıllar süper ligde izlediğimiz Kenan ve Güray. Genelde sabırlı bir yapısı olan ve rakibin açığını bekleyen bir takım olan Akhisar kendi sahasında Karabükspor'a karşı mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaktır.Savunmasındaki kritik hataları dikkat çekiyor.Kadroda bulunan Shelton,Ahmet İlhan gibi hızlı oyuncuların bu maçta pozisyon bulabileceğini tahmin ediyorum.Lige çıktığımızdan beri devam eden deplasmanda galip gelememe sorunu umarım bu maçla birlikte son bulur.Önümüzdeki hafta oynayacağımız zorlu Orduspor maçı öncesi bu maçtan alınacak galibiyetin önemi çok büyük...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder