21 Eylül 2012 Cuma

Karabükspor :1 MP Antalyaspor : 0

                                    

Uzun süredir ne zaman kesik yiyeceğini merakla beklediğim Mehmet Yıldız'ın yerine İlhan Parlak'ı ileride tek forvet olarak başlatan Skibbe,bu hafta kendisine ilk 11'de yer vermesini beklediğim Ahmet İlhan'ın yerine ise Bertül Kocabaş'a şans vererek başlıyordu.Takımın diğer bölgelerinde ise her hafta kendisinden görmeye alıştığımız sürprizler yoktu.

Geçtiğimiz sezon Karabük'te oynanan maçlarda oyuna baskılı başlanır,bu baskı sonucu ilk 30 dakikada golü bulan Karabük,Bülent Korkmaz'ın Çanakkale geçilmez taktiğiyle savunma düzenine geçerdi.
Skibbe'nin Karabük'ü ise ayağa paslarla,topun kendisinde olmasını isteyen bir oyun anlayışına sahip.Ancak Antalyaspor maçının başında da bu süslü kelimelerle ifade edilen oyunu bir türlü göremedik.Sol kanattan geliştirmeye çalıştığımız ataklar Shelton'ın bire bir adam eksiltme özelliğinin zayıflığından ve fiziki yetersizliğinden set hücumlarında geriye pas olarak dönüyordu.Diğer kanada baktığımızda ise ilk kez oynamasına rağmen Bertül Kocabaş elinden gelen gayreti gösterirken,arkasında oynayan Erdem kendisinine olan güveni ve yapmak istedikleri karşısnda ayaklarına hükmü geçmiyordu.
Orta sahaya baktığımızda ise Yiğit İncedemir işin savunma yönüyle uğraşırken yanındaki Birol Cernat'a gerekli yardımı yapamıyor ve hücumda Karabükspor'un kısır görünmesinin sebeplerinden birisi oluyordu.
Antalya cephesine baktığımızda ise onlarda adeta bizimle yarış edercesine kötü futbola destek oluyor,ilk yarı boyunca olgun bir atak göremeden soyunma odasına gidiyordu.

İkinci yarı başlarken oynanan oyundan memnun oldukları gözlemlenen her iki teknik adamda herhangi bir değişikliğe gerek duymadan başladı.Antalyaspor'un 55. dakikada geliştirdiği atakta Diarra'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Petr Janda'nın mutlak gollük pozisyonunu çıkaran Vjekoslav Tomiç belkide sezon başından beri en iyi hamlesini yapıyordu.

Bu pozisyonun ardından kendisine gelen Skibbe ilk değişikliğine giderek Bertül'ün yerine LuaLua'yı oyuna aldı.Oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan Karabükspor maçın başından beri aradığı pozisyonu 63. dakikada Shelton'la yakaladı.LuaLua ile verkaça giren Shelton'ın vuruşunda kaleci Hakan Arıkan gole izin vermedi.
Kontra ataklarla karşılık vermek isteyen Antalyaspor ise Emrah Başsan ile etkili olmaya çalışsada son paslarda başarılı olunamayınca sonuç alınamadı.Cernat'ın yerine Mehmet Yıldız,Shelton'ın yerinede Ahmet İlhan oyuna dahil olurken,Ahmet İlhan ortaya koyduğu mücadele ile takımı ateşleyen isimdi.
Emre Güngör'ün 89. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartını görmesiyle 10 kişi kalan Antalyaspor karşısında ataklarını sıklaştıran Karabükspor 92. dakikada kullanılan serbest vuruşun devamında ceza sahasında topu önünde bulan Ahmet İlhan'ın şık vuruşuyla golü atarken çokta iyi oynamadığı bir maçta 3 puanla tanışıyordu..

Antalyaspor'un ortaya koyduğu futbol Karabük'e 1 puan için geldiklerini gösteriyordu.Tita ve Diarra kendilerinden beklenen performansı gösteremediler.Özellikle Tita çok etkisizdi.Petr Janda ve kendisinden övgüyle söz ettiğimi hatırladığım Emrah Başsan çok iyi oynadı.Bütün ataklarda onun ismi vardı diyebiliriz.
Karabük cephesine bakacak olursak bu sezon ilk defa gelen 3 puanın huzuruyla uyuduğumu söyleyebilirim.Fakat bu mutluluk sadece 3 puan için.Ortaya konan oyunun çokta içaçıcı olduğunu söylemek gerçekleri inkar etmek olur.Skibbe'nin kafasında nasıl bir düşünce var bilemiyorum ama maç sonu yaptığı açıklamada bundan sonra herşeyin çok daha  iyi olacağını belirtiyor.Umarım haklı çıkar.Haklı çıkmak zorunda.Kaldı ki 80. dakikadan sonra kendisi için yapılan tezahüratları yardımcısı Burak Dilmen'in tercüme ettiğini ümit ediyorum..


KARABÜK: Tomic , Erdem , Seric , Mabiala , Muhammet , Yiğit , Birol , Cernat , Mehmet (Dk.73) , Shelton , Ahmet (Dk.80), İlhan , Bertul , LuaLua (Dk.57)

T.D.: Michael Skibbe

ANTALYA:
Hakan ,Emre , Ergün , Deniz , Koray , Uğur , Janda  Mehmet , Aissati (Dk.77), Tita , Murat (Dk.87) , Emrah , Diarra , Ömer (Dk.65)

T.D.: Mehmet Özdilek

GOL: Ahmet İlhan (Dk.90+2) Karabük

SARI:
Shelton, Mabiala,Ahmet İlhan (Karabük), Uğur, Janda, Hakan Arıkan (Antalya)

KIRMIZI:
Emre Güngör ( Dk.89 )

HAKEMLER:
Volkan Bayarslan, Alpaslan Dedeş, Samet Çavuş





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder