21 Kasım 2012 Çarşamba

Mersin İdman Yurdu - Karabükspor



Karabükspor olarak çok keyifli bir haftayı geride bıraktık. Arena' dan 3 golle gelen 3 puan ve taraflı tarafsız her kesimden gelen övgüler hafta boyunca gururumuzu okşadı. Galatasaray gibi ligin lideri konumunda bulunan ve kendi sahasında mağlubiyet yüzü görmemiş bir rakibe karşı oynanan futbol ve takımın birlikteliği ise bir diğer sevinç kaynağı oldu...
Hafta sonu oynanan maçları ise rahat bir şekilde izledik. Bu  maçlarda çıkan sonuçlarla birlikte haftanın en karlı takımlarından birisi olduğumuzu söyleyebiliriz... Mesut Bakkal yaptığı açıklamada iki haftada aldıkları iki galibiyet ve altı puanla iyi bir konuma geldiklerini, Mersin deplasmanından alınacak sonuca göre hedef belirleyeceklerini belirtti. Kısacası alınacak galibiyet halinde üst sıralar icin büyük bir adım atılacak, aksi durumda ise alt sıralardaki mücadele devam edecek.

Bu hafta karşılaşacağımız rakibimiz Mersin İdman Yurdu puan durumundanda anlaşılacağı üzere sıkıntılı bir süreç yaşıyor. İçinde bulundukları durumdan çıkmak için de yeterli birliktelik oluşmuş değil. Taraftar yönetim ilişkilerinde gerginlik tırmanıyor. Sezon başı yapılan transferler ve gelinen nokta teknik direktör Nurullah Sağlam' ı eleştirilerin odak noktası haline getirmiş durumda. Aynı zamanda taraftarlar arasındaki ikiliklerde dikkat çekiyor. Mersin idman Yurdu için Karabükspor maçı tamamiyle diken üstünde bir karşılaşma olacak. Taraftarlarında protesto hazırlıkları içerisinde olduklarını duyuyoruz.. Karabükspor karşısında alınacak kötü bir skor olası ayrılıklara gebe gözüküyor.

Takımdaki isimlere teker teker göz attığımızda oldukça etkili isimlerden oluştuğunu söyleyebiliriz.Kalelerinde geçtiğimiz sezonun başarılı isimlerinden birisi olan Sehiç görev alıyor. Defans hattında genelde Joseph Boum -Stephanov ikilisini tercih ediyorlar. Bu bölgede kullanabilecekleri Aydın Toscalı' da bulunuyor fakat sakatlığı sebebiyle şu sıralar takımından uzak.
Nurullah Sağlam' ın 12 hafta boyunca vazgeçemediği isimlerden birisi Mustafa Keçeli. Her maçta görev alan oyuncu defansın hem sağında hem de solunda görev alabiliyor. Bursaspor döneminden de hatırladığımız gibi hücumu seven bir yapısı var ve ataklarda sürekli ileri çıkıyor. Bu bölgede kullandıkları bir diğer isim ise Serkan Yanık. Sezon başında Bucaspor' dan transfer edilen ve takımıyla 10 maça çıkan oyuncu geçtiğimiz hafta Bursaspor maçında takımın ayakta kalan isimlerinden birisi olmuştu.
Sol bekte ise daha 2 sezon önce büyük takımların transfer listesinde olduğu söylenen Ivan De Souza var. Gaziantepspor' daki kariyeri boyunca istikrarlı bir grafik çizen oyuncu Mersin İdman Yurdu forması altında henüz bildiğimiz performansına ulaşamadı.
Ön liberoda  2000' li yıllardan Gaziantepspor ve Fenerbahçe formalarıyla hatırladığımız 37 yaşındaki Hakan Bayraktar görev alıyor. Hakan Bayraktar' ın geride kalan tüm maçlarda forma giydiğini hatırlatalım. Hakan Bayraktar hakkında bir diğer ilginç detay ise oyuncunun  ligdeki en fazla pas dağıtımı yapan isimler arasında olması. Yanında ise süper ligde beğendiğim oyunculardan birisi olan Ben Yahia forma giyiyor.
Sağ kanatta tercih ettikleri isim ise Nduka. Oldukça hareketli bir yapıya sahip olan oyuncu defans oyuncuları için sıkıntı yaratacak tipte bir isim.
Sol açıkta forvet olarak bildiğimiz Ergin Keleş forma giyiyor. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Karabükspor' un transfer ettiği oyuncu, sezon sonu kulübün sözleşme uzatmamasıyla birlikte Mersin İdman Yurdu' na transfer olmuştu. Nurullah Sağlam' ın bu bölgede değerlendirdiği Ergin henüz golle buluşabilmiş değil..
Forvet arkasında ise Culio görev alıyor. Geçtiğimiz sezon Orduspor forması ile takımının en etkili isimlerinden birisi olan oyuncu henüz kendisini bulamadı ve en çok eleştirilen oyunculardan birisi durumunda. Bursaspor karşısında gördüğü kart sebebiyle cezalı duruma düştü ve Karabükspor' a karşı forma giyemeyecek. Yerine oynayan isimse sezon başında futbolu bıraktığını açıklayan fakat ilginç bir şekilde Mersin İdman Yurdu' na transfer olan 37 yaşındaki Murat Erdoğan.
İleri uçta takımının durumunun aksine bu sezonun en formda oyuncularının başında bulunan Mert Nobre' yi görüyoruz.  Attığı gollerle kendisini tekrar bulan oyuncunun büyük takımların transfer listesinde olduğu ve devre arası takımdan ayrılabileceği konuşuluyor.
Kenardan gelebilecek oyuncularsa Murat Ceylan, Mustafa Sarp ve Ömer Aysan gibi belli kalibrede oyuncular.
Karabükspor' da Erdem Özgenç ve Yiğit İncedemir Galatasaray karşısında gördükleri kartlarla cezalı duruma düştü ve bu maçta forma giyemeyecekler. Aynı zamanda sakatlığı devam eden Luton Shelton' da Mersin' e götürülmedi. Takımın sahaya çıkacak kadrosu hemen hemen belli olmasına rağmen, sakat ve cezalı oyuncular sebebiyle farklı tercihler olacaktır. Özellikle sağ  bekte görev alan Erdem' in yokluğunda sezon başından beri A2 takımında forma giyen Güven Varol' un veya sakatlıktan kurtulan Uğur' un oynaması bekleniyor. . Yiğit İncedemir' in yokluğunda Kağan Söylemezgiller ve Birol Hikmet ikilisini görecğimizi düşünüyorum. Hakan Söyler tercihi de benim için sürpriz olmayacaktır.
Mersin İdman Yurdu karşısında Nobre' ye atılacak hava toplarına  özellikle dikkat edilmeli..Bu konuda ceza sahası çevresinde yapılacak faullerden kaçınmak gerekiyor.  Ayrıca orta sahada Hakan Bayraktar ve Ben Yahia' nın pas trafiğini Birol ve Kağan gibi oyuncuların yapacağı presle kırmak maçın gidişatı açısından oldukça belirleyici olacaktır.

Üstüste iki deplasman maçından ilkini 3 puanla kapattık. Şimdi sıra Mersin deplasmanında. Bu maçta alınacak galibiyet takımı çok farklı bir noktaya getirecektir.Deplasmanda alınacak bir puanda rakibi kendimize yaklaştırmamak adına iyi bir netice olarak görülüyor.
Umarım yükselişimiz devam eder ve bu deplasmandan da iyi bir sonuçla dönüp Elazığ maçını bayram havasında yaşarız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder