1 Aralık 2012 Cumartesi

Karabükspor : 0 Elazığspor : 1



Maç öncesi kafamızda sorular ve bazı tereddütler vardı. Bu tereddütlerin sebebi ise teknik direktör Mesut Bakkal' ın geldiği günden itibaren benimsettiği oyunu kendi yarı alanında kabul eden, topu rakibe bırakan ve kontralara dayalı oyun sisteminin ilk kez mutlak kazılması gereken bir maçta nasıl sahaya yansıtılacağıydı. Kaldı ki geride bırakılan 3 haftada Karabükspor' un pas ortalaması 200 civarında iken, rakiplerin ortalaması 400 ila 600 arasındaydı.

Rakip ise her ne kadar ligin dibinde yer alsa da Yılmaz Vural' ın göreve gelmesiyle birlikte, özellikle deplasman maçlarında ortaya koyduğu mücadele ve aldığı sonuçlarla dikkat çeken Elazığspor' du. Maç öncesi kadrolar açıklandığında ilk 11' de kayda değer tek değişiklik Birol' un yerine oynayan Kağan Söylemezgiller' di. Elazığ cephesinde ise sakat Amr Zaki ve Herve Tum' un yokluğunda kadroda kendisine yer bulan Sinan Kaloğlu görev alıyordu.
Maçın başlamasıyla birlikte hepimizin beklentisi dolu tribünlerinin desteğini arkasına alan Karabükspor' un ilk dakikalarda rakibini baskı altına almasıydı. Fakat ilk 15 dakikalık zaman diliminde takım karşı kaleye gitmekte oldukça zorlandı. 15. dakikadan sonra LuaLua' nın cepheden geliştirdiği ataklarla etkili olmaya çalışılırken en uçta görev alan Mehmet Yıldız bizi yine yanıltmıyor, yapması gereken işi yapamıyordu.

İlk yarıdan akıllarda Mehmet Yıldız' ın topu dürtüklediği anla, İlhan Parlak' ın zamanlama hatası sebebiyle kaçırdığı pozisyon kalıyordu. İkinci yarıda Mesut Bakkal, LuaLua - Cernat değişikliği ile hücuma değişik bir boyut katma çabası içerisine girmesine giriyordu ama ilerde topun canını çıkaran Mehmet Yıldız olunca ne etsen kar etmiyordu. Saman alevi gibi parlayan ataklar nihayetinde son buluyordu. 65. dakikada Mehmet Yıldız' ı kenara almayı aklına getirebilen Mesut Bakkal, o dakikaya kadar sıkıntıyı nerelerde aradı merak etmemek elde değil.

Rakip kalede gol bulacağız derken Sinan Kaloğlu gibi bir kontra (!) silahı, tek hamlede ekarte ettiği Mabiala' dan sıyrılıp uzak köşeye topu bırakırken, bu akşamki maceraya da noktayı koymuş oluyordu. İlhan Parlak' la kaçan pozisyonları şanssızlık olarak nitelemekse bize düşüyordu.... Bir çift sözde Mesut Bakkal' a edelim.. Maçlar sahadan önce soyunma odasında kazanılır. Elazığspor' un bugün çıkan kadrosuna şöyle bir göz atarsak en iyi ihtimalle PTT 1. Liginde Play Off' u zorlar kanaatine varırız.
Sen rakibini gözünde bu kadar büyütürsen, oyuncularında kendi seviyesini aşağıya çeker.... Geçtiğimiz hafta Mersin' e, bu hafta ise Elazığspor' a cansuyu verdik. Bu puanları ileride umarım aramayız. Fakat gerekli dersleri almazsak ligin sonunu bir elimizde hesap makinası, bir diğer elimizde fikstürle bitiririz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder