5 Aralık 2012 Çarşamba

Moral Olsun



Klasik kupa maçları kadrolarından birisiyle daha sahadaydık.
Mesut Bakkal geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kupa maçının ardından takımdan ayrılacak isimleri belirleyeceklerini açıklamıştı.Bu maçta oynayan oyunculara baktığımızda bunun bilincinde değilmişcesine bir performans sergilediler. Özellikle uzun süredir forma şansı bulamayan Bilal Kısa gibi, sonradan oyuna giren Selim Teber gibi isimler ellerine geçen bu fırsatı değerlendiremediler.

Maç boyunca savunmadaki açıklar da kenarda güven duyulacak isimlere sahip olmadığımızı gözler önüne serdi. Jahic ve Muhammet ikilisinden oluşan defans hattı , bu oyuncular arasına atılan her topta tehlike yaşadı.

Orta alana baktığımızda Mesut Bakkal, Kağan, Birol ve Bilal' den oluşan 3' lü bir sisteme denedi.. Umarım bu sistemi sadece denemekle kalmıştır. Bilal' in maç boyunca yaptığı tek olumlu hareket İlhan Parlak' a yaptığı asist oldu. Kağan Söylemezgiller ve Birol ise maç boyunca bal yapmayan arı misali debelenip durdu. Kağan kötü futbolunu maçın bitmesine 2 dakika kala gördüğü kımızı kartla süsledi.

Forvet hattında Aybars' a biraz daha sabredilmesini bekledim. 45 dakika sahada kalmasına rağmen fizik olarak iyi bir görüntü çizdi.. Gerçi Mehmet Yıldız' ın ardından bu performans bizde İbrahimoviç etkisi yaratmış olabilir.

Florin Cernat maça iyi başlasa da ilerleyen dakikalarda doğal olarak oyundan düştü. İki topunun direkten dönmesi ise şanssızlıktı.
Bir çift söz de Juju' ya etmek isterim... Topu o kadar çok seviyor ki oyundan çıkarken alıp götürecek sandım. Teknik bir oyuncu olduğunu kabul edebiliriz fakat bu kadar bencil oynaması kendisine zarar veriyor. Geldiği günden beri yeterli şansı bulduğunu düşünüyorum fakat ne kadar daha kredisi kaldı emin değilim. Mesut Bakkal kupa maçında genç oyunculara şans vereceğini açıklamıştı ama herkesin büyük umut bağladığı Bertul Kocabaş' a geldiği günden bu yana şans vermemesi de aklımızın bir köşesinde duruyor..
Umarım Mesut Bakkal' da kenarda bizim gördüklerimizi görebilmiştir ve devre arası gerekli müdahaleyi yapar...

Uzatmalarda da olsa tur atladık. Açıkçası kupa zaferi gelen turdan ziyade moral açısından daha önemliydi. 120 dakikalık mücadele ise televizyonları başındakilerle, tribünde bulunan Gaziantepspor teknik direktörü Hikmet Karaman' ı sevindirmiştir.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder