8 Aralık 2012 Cumartesi

Gaziantepspor : 0 Karabükspor : 2



Futbolu herkesten iyi bildiğimiz iddia eden insanlar değiliz. İşin teknik taktik yönünde de üst düzey bilgi sahibi olduğumuz söylenemez doğrusu. Olsa olsa sevdiğimiz oyun futbolun keyfine varmak isteyen, sevdiğimiz renklere gönül verenler olarak takımımızın olması gerektiği gibi oynamasını isteyenlerden sayılırız.

Teknik direktör Mesut Bakkal' ı geldiği gibi takıma ivme kazandırması, oyuncular arasında birliktelik oluşturması ve aldığı galibiyetlerden ötürü fazlasıyla takdir etmiştik. Yine aynı şekilde üstüste gelen iki beklenmedik mağlubiyetten dolayı da eleştirmesini bildik. Önemli olan nerede hata yaptığını kabul edip, hatalarından dönmesini bilmekti ve O' da bunu yaptı.

Haftalardır takım adına el freni olarak nitelediğimiz Mehmet Yıldız' ı kenara almış, yerine ise oynaması gereken yer ileri uç olan İlhan Parlak' ı yerleştirmişti. İlhan' ın boşalttığı sağ açık bölgesine de her ne kadar performansı hakkında soru işaretleri barındırsa da Juju tercihi yapılarak, belkide eleştirdiğimiz cesaretsiz futbola tepki koyuyordu.

Gaziantepspor teknik direktörü Hikmet Karaman' ın cezalı oyuncuları sebebiyle elindeki kadro oldukça daralmıştı. Bizim aklımızda iki seçenek vardı. Ya Serdar ve Sosa gibi oyuncularının eksikliğini Turgut Doğan Şahin gibi ofansif bir oyuncuyla giderecek, ya da orta sahayı kalabalık tutup, Karabükspor' un hızlı hücum silahı Ahmet İlhan' ı kilitleyip oyunu rakip yarı alana yıkmayı deneyecekti.
Birinci seçeneği tercih edip oyuna Taşkın ile başlamıştı fakat hesaba katmadığı Karabükspor' un oyuna diğer kanada ağırlık vererek başlamasıydı. Juju kendisinden beklenmedik derecede iyi başlamış, o pozisyonların sonucunda da duran toptan Deumi' nin golü gelmişti. Kontra atak sonucu LuaLua ile gelen ikinci golün ardından oyuncu değişikliğine başvursa da iş işten çoktan geçmiş oluyordu.

Ayağa paslarla rakibin direnci o kadar kırılmıştı ki bırakın galibiyeti, beraberliği sağlayabileceklerine olan inançları dahi kalmamıştı. Maçın ilerleyen bölümlerinde gücümüzü daha akıllı kullansak ve final paslarında daha iyi tercihler yapabilseydik çok daha farklı bir sonuç ortaya çıkabilirdi.
Gaziantep Belediyesi' nin organize ettiği kupa töreni moraliyle başlayan hafta , ligde de gelen 3 puanla birlikte müthiş bir sevince dönüştü..

Ayağımıza kadar gelen fırsatları değerlendirememiştik. Avantaj yine bize geçmiş durumda... Salı günü Eskişehir' e kupa maçına fazla bir beklenti içerisinde olmadan gideceğiz. Olası bir tur yine bizi fazlasıyla morallendirecektir tabii ki. Necmettin Şeyhoğlu' ndaki Sivas maçı ise artık nerede bulunmamız gerektiğine karar vereceğimiz bir karşılaşma olacak...

Gaziantepspor: 0 - Kardemir Karabükspor: 2
Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Volkan Bayarslan, Mustafa İspiroğlu, Mehmet Kısal
Gaziantepspor: Mahmut, Medunjanin, Bekir (Dk. 22 Şenol), İbricic, Serdar Kurtuluş, Cenk, Binya, Ekrem, İvan, Orhan (Dk.73 Yasin), Taşkın (Dk.59 Turgut)
Kardemir Karabükspor: Bora, Erdem, Yiğit, Birol, Ahmet (Dk. 89 İshak), Deumi, Seric, İlhan, Mabiala, LuaLua (Dk. 77 Cernat), Hamroun (Dk. 64 Hakan)
Goller: Dk. 4 Deumi, Dk. 16 LuaLua (Kardemir Karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 23 İbricic, Dk. 26 Şenol (Gaziantepspor), Dk. 31 Yiğit (Kardemir Karabükspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder