16 Ağustos 2012 Perşembe

Güle Güle Şenol Akın



Günümüzde 10 numaraların  futbolda yerinin kalıp kalmadığı tartışılırken,90'ların ortalarına kadar her futbolcunun forma numarası oynadığı mevkiye göre belirlenir,oyuncu kaç numarayı giyiyorsa oynadığı mevkiiyi hemen hemen herkes bilirdi.Mesela 2 numara sağ bek 3 numara sol bek 7 numara sağ açık gibi  klasikleşen forma numaralarıydı.
90'lı yılların ortalarından sonra 0'dan 99 'a kadar olan forma numarası kullanma serbestliği getirildi ve klasikleşen formalar artık mazi oldu.Yine de bazı futbolcular bu numaraları uzun müddet taşımaya devam etti.Mesela Roberto Carlos yıllarca terkettiği  3 numaralı formayı emekli olana kadar bırakmadı.

İşte bugün bu tarz futbolculardan birisini,Karabüskpor'un 7 yıl boyunca sağ açıkta 7 numaralı formasını giyen Şenol Akın'dan bahsedeceğim.Futbol kariyerine 2000 yılında Körfez Belediye Hereke Yıldız Spor'da başlayan Şenol 2002 yılına kadar bu takımda oynadıktan sonra İzmitspor ile profesyonel sözleşmeye imza atar.2 yıl İzmitspor forması giydikten sonra Körfez Belediye Spor takımına transfer olur.Bu takımda 1 yıl oynadıktan sonra Karabükspor'un dikkatini çeker ve 2005-2006 sezonu öncesi Karabükspor'a transfer olur.
Karabükspor'un iki sezon 2.Lig B kategorisinde Play Off'lara kadar gelip 1.Lig'in kapısından dönerken Şenol'da kadroda kendisine yer bulur.Fakat yükseliş 2007- 2008 sezonundan itibaren başlar ve o sezon Adanaspor'un ardından 2. olunarak 1.Lig kapısı aralanır.1.ligdeki ilk sezonunda takım ilk sezonu olmasına karşın başarılı bir grafik çizer ve sezonu 7. olarak tamamlar.Şenol'da attığı 6 golle katkısını gösterir.
Bundan sonrasını ise herkes biliyor zaten.Yücel İldiz'in Emenike'li,Sertan Vardar'lı,Şenol Akın'lı,Birol Hikmet'li kadrosu o zamanki adıyla Bank Asya'da rekor puanla şampiyon olurken Şenol Akın attığı 7 gol ve yaptığı asistlerle adını Karabükspor tarihine yazdırır.Aynı zamanda Karabük'lü bir ailenin kızıyla evlenerek tribünlerin eniştesi olmuştur.
Bu arada başından çok ilginç bir olay geçer.Karabük'te meydana gelen olayda Şenol'un eski komşusu olduğu söyleyen bir kişi bir inşaatın 10.katına çıkarak intihar etmek istediğini,borçlarının bulunduğunu belirtir.Kendisini ikna etmeye çalışan polislere Şenol Akın'ın gelmesi gerektiğini,başka çaresinin kalmadığını söyler.Bunun üzerine olay sırasında idmanda bulunan  Şenol,idmanı yarıda bırakarak olay yerine ulaşır.İntihar etmek isteyen adamı kararından vazgeçirir.

Gelgelelim Süper Lig kariyeri pek parlak geçmez.İlk yarıda oynadığı maçlarda 1 gol atma başarısı gösteren Şenol,Eskişehir deplasmanında yaşadığı şanssız sakatlık sonrası bir operasyon geçirir ve futboldan uzun süre uzak kalır.Aylar sonra formasına kavuştum derken A2 takımıyla oynanan maçta sakatlığı nükseder ve sezonu çok erken bir şekilde kapatmak durumunda kalır.

Bu akşam saatlerinde kendi sosyal hesabından yaptığı açıklama ile Karabükspor yönetimiyle sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiğini açıkladı.Birçok Karabük taraftarı gibi benide derinden üzdü.Profesyonellik bazen acı olabiliyor,bu tip kararlar insanlar için üzücü olabiliyor fakat kendisi için de en iyi karar olduğunu düşünüyorum.Umarım şans bulabileceği, bizim bildiğimiz Şenol'u tekrar gösterebileceği bir takıma transfer olur.
Güle güle Şenol, Güle güle Enişte
Yolun açık olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder