17 Ağustos 2012 Cuma

İlkan Karaman Çıkmazı


                                                        
Fenerbahçe Ülker yerli rotasyonuna dahil etmek için uzun süredir oyuncu arayışı içerisindeydi.Bir aralar medyayada yansıyan Bora Hun Paçun hamlesi düşünüldü fakat gelen tepkilerdenmi bilinmez bu transferden vazgeçildi.
Öncelikle şunu belirtmek gerek.Türkiye sınırları içerisinde bu kadar büyük paralar harcayarak kurulan takımlar için bulunabilecek yerli isimler oldukça az.Hal böyle olunca Fenerbahçe Ülker'in yapacağı hamle merakla bekleniyordu.
Derken Fenerbahçe Ülker resmi sitesinden yaptığı açıklama ile,Galatasaray Medical Park'ın oyuncu kadrosunda görülen İlkan Karaman ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı açıkladı.Bu haber bomba etkisi yaptı ve kimse ne olduğunu anlayamadı.Daha sonra gelen detaylarda prosedürden doğan boşuktan yararlanıldığı ve Pınar Karşıyaka ile sözleşmesi sona eren ve free agent olan oyuncu ile sözleşme imzalandığı bildirildi.
Galatasaray cephesi ise bu durum karşısında resmi sitesinden açıklama yapmak durumunda kaldı.Yaptığı açıklamda bir kulüp tarafından  İlkan Karaman ile sözleşme yapıldığı yönünde haberler çıktığını,oyuncu ile 2016 yılına kadar sözleşmeleri olduğu belirtildi.Yalnız açıklamada şu detay gözlerden kaçmadı.İlkan Karaman'ın bonservisinin ,Furkan Aldemir transferinde yapılan anlaşma gereği Karşıyaka kulübüne 1 yıllığına verildiği söyleniyor.Bu açıklamada bonservisinin 1 yıllığına verilmesinin biraz kafa karıştırıcı olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Galatasaray topu Türkiye Basketbol federasyonuna atmış görünüyor.Son kararı federasyon verecek.Ama görünen O ki eğer bu transfer gerçekleşirse Fenerbahçe Ülker için çok büyük bir hamle gerçekleşmiş olacak.Fenerbahçe'nin bu sezon kurduğu muazzam kadroda en büyük handikap olarak görünen yerli kalitesi için İlkan bulunmaz nimet durumunda.
Galatasaray cephesi için işler biraz daha karamsar görünüyor.Her ne kadar benzer teşkil etmesede Domercant transferinde oyuncunun isteği baskın çıkmıştı.Bu sefer işler ters yönde gelişeceğe benziyor.Bu da moralleri bozmuş durumda.Ergin Ataman'ın İlkan için yaptığı kadromdaki en iyi yerli isim sözü herşeyi özetler nitelikte....
Bekleyelim ve görelim.büyük balığı kim tutacak...

4 yorum:

  1. Basketboldan ve kurallarindan pek fazla anlamamdigim için soruyorum;
    Bir takim kiraladigi basketbolcunun sözlesmesini sezon bitdikden sonra fesh edebilir mi ?
    Galatasaray ile yaptigi 5 sezonluk sözlesmenin hiç bir hükmü yokmu?

    YanıtlaSil
  2. Anladığım kadarıyla Galatasaray İlkan'ın bonservisini 1 yıllığına Karşıyaka'ya veriyor.Karşıyaka ile olan sözleşmesi bittikten sonra oyuncu hukuken Galatasaray'ın sözleşmeli oyuncusu.Yalnız Galatasaray oyuncunun 5 yıllık sözleşmesini federasyona bildirmiyor ve oyuncu boşa çıkmış olarak görünüyor.Fenerbahçe'de bu boşluktan faydalanarak oyuncuyu kadrosuna katıyor.Yalnız kuralları tam olarak bilmemekle birlikte oyuncunun bonservisinin yapılan anlaşma gereği 1 yıllık verilmesi bana mantıklı gelmedi.Basketbol kuralları farklı olabilir fakat neresinden bakarsak bakalım Galatasaray yönetiminin bir zaafı olduğu açıkça ortada

    YanıtlaSil
  3. Bugün Gsbasket admini olayın detaylarını su sekilde açiklamis.
    http://www.gsbasket.org/forum/threads/8904-%C4%B0lkan-Karaman-Olay%C4%B1-Detaylar%C4%B1

    YanıtlaSil
  4. Evet herkesin kendisine göre haklı olduğunu gerekçeler var.Eğer olayda bir ihmal veya hata varsa mutlaka gereken cezayı çekecektir

    YanıtlaSil